Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sajam turizma u berlinu

Usporio rast rezervacija krevata, hoće li cijene otjerati goste iz Hrvatske?

Hrvatska na sajmu turizma u Berlinu (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Hrvatska na sajmu turizma u Berlinu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Hrvatska na sajmu turizma u Berlinu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hrvatska na sajmu turizma u Berlinu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Hrvatska na sajmu turizma u Berlinu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
U Berlinu je otvoren jedan od najvećih svjetskih sajmova turizma. Ondje se, među više od 180 zemalja, predstavlja i Hrvatska.

U Berlinu, na vodećem svjetskom sajmu turizma, Hrvatska ističe svoje adute, ali se i suočava s usporenim rastom rezerviranja kreveta.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Kruzer Norwegian Cruise Line Krstarenje iz noćne more Putnici jurili kroz šest država kako bi uhvatili kruzer koji ih je ostavio na obali: "Među nama ima teških bolesnika!"

"Očito su potrošači prihvatili nov način komuniciranja preko interneta kako bi na taj način izvršili pritisak na cijenu", rekao je Joško Stella iz Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Turoperatori upozoravaju da bi upravo cijene mogle iz Hrvatske otjerati goste.

"Neke zemlje Mediterana, poput Hrvatske i Italije, su podigle cijene, katkad i previše. Mnoge obitelji okreću se Turskoj, a vraća se i Egipat", rekao je Luca Picone Chiodo iz FTI grupacije.

Umjesto o nižim cijenama, ministar turizma Gari Capelli govorio je o kvaliteti koju, kako tvrdi, nudi Hrvatska.

"To je jedna igra živaca, nije laka utakmica, ali Hrvatska je znala odgovoriti svojom kvalitetom, znanjem, svime onime što nudi i ne treba se bojati", rekao je Capelli.

U borbu za turiste iz Njemačke Hrvatska kreće s dodatnih 10 milijuna kuna za još jaču promidžbu.

"U sljedećih nekoliko tjedana provest ćemo dodatne programe i na taj način dodatno doprinijeti vidljivosti Hrvatske", rekao je Kristijan Stanišić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Dalmacija ima nove proizvode, Slavonija rutu bećarca i gangi.

"Ta kulturna ruta je zapravo put koji turist prolazi, upoznaje se s običajima kraja bećarca, gangi, Pleternice i Tomislavgrada", rekla je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene