Ministar Gari Cappelli komentirao je usporavanje bookinga, odnosno smanjeni broj rezervacija dolazaka turista u našu zemlju.

Galerija


"Ništa dramatično. Svi računaju da će najava recesije donijeti snižavanje cijena, pa čekaju last moment booking. Turisti imaju izbora pa čekaju, no trebamo biti strpljivi. Protivnik sam snižavanja cijena. Trebamo se dokazati kvalitetom, a ne snižavanjem cijena“, poručio je ministar prilikom obilaska Visoke škole Aspira u sklopu Dana otvorenih vrata.

Vezani članci Screenshot: Twitter Mlade turiste umjesto luksuzne vile na Hvaru dočekalo gradilište. O svemu se oglasili iz Bookinga Ministar turizma Garri Cappelli (Foto: Dnevnik.hr) Put do apartmana otežan turistima diljem zemlje, a ministar turizma kao da živi u paralelnom svemiru

"Tržište je za sada stabilno, no ima nekih usporavanja”, otkrio je ministar, rekavši da će više informacija imati nakon sajma turizma u Münchenu.

"Nas možda malo zabrinjava brexit koji će zasigurno usporiti neke stvari. Može doći do pada valute, no, osim Dubrovnika, nismo toliko ovisno o britanskim turistima, pa je stvar malo lakša. Uglavnom, sve su zemlje u istoj ili sličnoj situaciji. Nismo izuzetak booking turista usporava i u drugim zemljama. U najtežoj situaciji je ipak Španjolska, jer su oni ovisni o britanskim turistima.

Mi smo manji i prilagodljiviji. Kod nas je potpuno drugačija situaciji i to nam omogućava da se lakše borimo sa novonastalom situaicijom.