Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hakirali mu mail

Moćnik čija se privatnost trenutno raspačava internetom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internetska stranica Wikileaks objavila je u srijedu niz privatnih e-mailova direktora CIA-e Johna Brennana, a neimenovani haker tvrdi da mu je provalio u virtualni poštanski pretinac.

Među dokumentima je upitnik koji je ispunio Brennan kad je bio razmatran za dužnost u administraciji američkog predsjednika Barack Obame, memorandum Obami o Iranu i pismo jednog senatora o metodama zlostavljanja osumnjičenih za terorizam.

Pročitajte i ovo hutisti - 3 Prijetnja Hutisti kane srušiti dio interneta? ''Takvu akciju mogu izvesti samo dvije zemlje'' Ilustracija Brutalna prijevara Htio uložiti novac pa učinio kobnu stvar: Ostao bez čak 170 tisuća eura

List New York Post ovog je tjedna objavio da ga je kontaktirao tinejdžer koji je tvrdio da je hakirao Brennanov privatni e-mail kao i e-mail američkog tajnika za državnu sigurnost Jeha Johnsona.

DISKRETNA I MOĆNA JEDINICA 'CIA ciljano likvidira vođe IS-a'

Glasnogovornik CIA-e u srijedu je kazao da je Brennanova obitelj bila žrtvom zločina ali se čini da nisu kompromitirane nikakve državne tajne.

"Hakiranje obitelji Brennan je zločin I obitelj Brennan je žrtva", kazao je glasnogovornik. "Privatni elektronski podaci obitelji Brennan maliciozno su poharani i sada ih se raspačava internetom. Takav se napad može dogoditi svakome I treba ga osuditi a ne reklamirati". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene