Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požar na području od 900 četvornih km

2.300 vatrogasaca bez uspjeha u borbi s golemim požarom u Arizoni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Golemi šumski požar koji bjesni već devet dana poharao je područje veće od 900 četvornih km u istočnom dijelu američke savezne države Arizone, izazvavši evakuaciju i trećeg gradića dok se približava naseljenijim područjima duž granice s New Mexicom.

Više od 2.300 vatrogasaca zasad se neuspješno bori s vatrom u Nacionalnoj šumi Apache Sitgreaves, oko 400 km sjeveroistočno od Phoenixa. Dim koji je izazvao šumski požar proširio se na nekoliko američkih saveznih država, a prema istoku može se vidjeti sve do Iowe.

Guvernerica Arizone Jan Brewer jučer je proglasila izvanredno stanje u dva okruga - Apacheu i Greenleeju. Glasnogovornica lokalne uprave rekla je da snažan vjetar otežava napore vatrogasaca u gašenju požara koji je izbio 29. svibnja.

Jučer je evakuiran gradić Greer s oko 200 stalnih stanovnika, a prošli tjedan su evakuirani obližnji gradići Alpine i Nutrioso. Riječ je o dosad trećem najvećem šumskom požaru u povijesti Arizone. (Hina)

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene