Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Banka je navodno sumnjivim knjigovodstvom zaradila i do 500 milijuna eura.


Međunarodna investicijska banka Goldman Sachs nalazi se pred mogućom velikom aferom. Postoje sumnje da je banka Grčkoj 2001. pomagala da uđe u eurozonu tako što je djelomično od Europske unije skrivala pravo financijsko stanje ove zemlje, javlja RT.

Vezani članci Slika nije dostupna IMA SVEGA 48 SATI Tsipras mora nagovoriti parlament na reforme Slika nije dostupna Hollande: Tsiprasov izbor je odvažan, a dogovor povijesan

Sada im prijeti teška tužba, i to upravo od Grčke, jer Jaber George Jabbour koji je bivši bankar Goldman Sachsa tvrdi kako je putem tadašnjih dogovora ova banka zaradila i do 500 milijuna eura.

BITKA ZA GRČKU Juncker: Borbeno sam raspoložen; Merkel: Nema dogovora pod svaku cijenu

Goldman je za Grčku navodno odrađivao 'mutan' posao kako bi se prikrili stvarni dugovi zemlje. Sve je to Grčku uvelo u eurozonu, i otvorilo joj vrata za pozajmice koje su je dovele do krize koju Europa tjednima intenzivno pokušava smiriti dok u Ateni vlada neizvjesnost.

Prema Jabbouru, Goldman Sachs grčki je dug uspio 'umanjiti' mijenjanjem obveznica u dolarima i jenima za obveznice u eurima. Eurostat je takve transakcije zabranio 2008. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook