Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manipulacije

PRIJETI IM GIGANTSKA TUŽBA Goldman Sachs smuljao EU o stvarnom dugu Grčke?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Banka je navodno sumnjivim knjigovodstvom zaradila i do 500 milijuna eura.

Međunarodna investicijska banka Goldman Sachs nalazi se pred mogućom velikom aferom. Postoje sumnje da je banka Grčkoj 2001. pomagala da uđe u eurozonu tako što je djelomično od Europske unije skrivala pravo financijsko stanje ove zemlje, javlja RT.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Grčka kriza NA RUBU Europu je od sloma i katastrofe dijelilo 2,5 milijardi eura Slika nije dostupna Financijski kolaps samo odgovđen IMA SVEGA 48 SATI Tsipras mora nagovoriti parlament na reforme

Sada im prijeti teška tužba, i to upravo od Grčke, jer Jaber George Jabbour koji je bivši bankar Goldman Sachsa tvrdi kako je putem tadašnjih dogovora ova banka zaradila i do 500 milijuna eura.

BITKA ZA GRČKU Juncker: Borbeno sam raspoložen; Merkel: Nema dogovora pod svaku cijenu

Goldman je za Grčku navodno odrađivao 'mutan' posao kako bi se prikrili stvarni dugovi zemlje. Sve je to Grčku uvelo u eurozonu, i otvorilo joj vrata za pozajmice koje su je dovele do krize koju Europa tjednima intenzivno pokušava smiriti dok u Ateni vlada neizvjesnost.

Prema Jabbouru, Goldman Sachs grčki je dug uspio 'umanjiti' mijenjanjem obveznica u dolarima i jenima za obveznice u eurima. Eurostat je takve transakcije zabranio 2008. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene