Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, Bill Gates, obećao je milijardu dolara za programe cijepljenja djece u siromašnim zemljama.


Osnivač računalnog diva Microsofta novac će donirati za suzbijanje bolesti poput dijareje i upale pluća. Na donatorskoj konferenciji u Londonu milijardu i 300 milijuna dolara obećala je i britanska vlada. Cilj konferencije je do 2015. godine prikupiti gotovo četiri milijarde dolara za cijepljene djece.

Vezani članci Meghan Markle (Foto: AFP) Bacila je kraljevsku obitelj na koljena i već krenula samostalno zarađivati: Meghan potpisala prvi ugovor Jole i Ana Čagalj (Foto: Instagram) Omiljeni domaći pjevač progovorio o prvom susretu s prelijepom suprugom: "Prvo sam vidio dobru nogu"

'Posljedice će biti vidljive na brojne načine. Djeca koja će dobiti cjepiva neće biti bolesna i moći će razviti svoj puni potencijal. Mislim da je što se tiče jednakosti, ovo prvi put da možemo reći kako siromašnoj djeci neće biti uskraćena cjepiva koju dobivaju djeca u bogatim zemljama, samo zato što nema dovoljno novca', rekao je Gates.