Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neće biti uskraćena'

Gates daje milijardu dolara za cijepljenje siromašne djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, Bill Gates, obećao je milijardu dolara za programe cijepljenja djece u siromašnim zemljama.

Osnivač računalnog diva Microsofta novac će donirati za suzbijanje bolesti poput dijareje i upale pluća. Na donatorskoj konferenciji u Londonu milijardu i 300 milijuna dolara obećala je i britanska vlada. Cilj konferencije je do 2015. godine prikupiti gotovo četiri milijarde dolara za cijepljene djece.

Pročitajte i ovo Ilustracija ALARMANTNI PODACI Poraz Hrvatske: 110 tisuća djece u riziku je od siromaštva Ilustracija Zabrinjavajući podaci Više od 300 milijuna djece živi u ekstremnom siromaštvu: "Lišeni ne samo najosnovnijih potreba već i dostojanstva, životnih prilika i nade"

'Posljedice će biti vidljive na brojne načine. Djeca koja će dobiti cjepiva neće biti bolesna i moći će razviti svoj puni potencijal. Mislim da je što se tiče jednakosti, ovo prvi put da možemo reći kako siromašnoj djeci neće biti uskraćena cjepiva koju dobivaju djeca u bogatim zemljama, samo zato što nema dovoljno novca', rekao je Gates.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene