Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Urušio se ilegalni rudnik

Gana: Zbog zlata ostali zakopani u blatu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zapadnom dijelu Gane spasioci se bore s jakim poplavama i blatom kako bi došli do zakopanih rudara.

U Dunkwa-on-Offin došlo je do urušavanja rudnika zlata, a šanse za spašavanje rudara koji su ostali zakopani u blatu su sve manje. 'Mobilizirali smo mašineriju i ljude za spašavanje, ali do sada nismo pronašli ni jedno tijelo', rekli su lokalni službenici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teška akcija spašavanja Urušio se rudnik zlata, najmanje 60 poginulih, deseci zatrpanih Slika nije dostupna Najmanje 20 mrtvih Zbog poplave urušio se rudnik zlata

Rudnik se urušio u nedjelju i to tako da je došlo do urušavanja pješčane barijere između rudnika i napuštenog kanala. Tone vlažnog pijeska zakopale su radnike, koji su radili na ilegalnim poslovima u rudniku, javlja Reuters.

Iako su spasioci čuli glasove kada su započeli spašavanje, ipak još nikome nisu mogli pomoći. Vlasti su uhitile tri vlasnika urušenog rudnika zlata. Vjeruje se da se pod blatom nalaze najmanje 32 osobe, no, lokalne vlasti kažu, broj bi se mogao popeti čak i na 100 ljudi. Točan broj rudara je teško odrediti jer su neki, koji su se spasili, pobjegli zbog straha od mogućeg uhićenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene