Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vijeće Europe zabrinuto

Francuska: U Rumunjsku poslano još 130 Roma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotinu i trideset Roma ukrcalo se u rumunjski čarter koji bi ih iz Pariza trebao odvesti u Temišvar.

Vijeće Europe istodobno je izrazilo zabrinutost da bi protjerivanja mogla uzburkati ksenofobne osjećaje u Europi. Već je u četvrtak 75 Roma odletjelo iz Pariza što je bio najveći broj otkad je predsjednik Nicolas Sarkozy pozvao na snažnije sankcije protiv Roma koji u zemlji žive ilegalno. Dužnosnici francuske vlade kazali su da Romi napuštaju zemlju na dobrovoljnoj bazi nakon što je svaka odrasla osoba dobila 300 eura i 100 za svako dijete.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna LJUTITA I BRNABIĆ Vučić oštro: "Oni jednostavno lažu. Rekao sam Novaku da jedva čekam da dođe u Srbiju" Slika nije dostupna SAGA BEZ KRAJA Đoković odradio saslušanje: Sljedeća stanica pritvor na tajnoj lokaciji do konačne odluke

>> Počela prva protjerivanja Roma iz Francuske

'Evakuacije iz romskih naselja u Francuskoj i njihovo protjerivanje iz Francuske i Njemačke mogli bi uzburkati rasističke i ksenofobne osjećaje u Europi', rekao je predsjednik Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Mevluet Cavusoglu. Naglašavajući da dvadeset godina proces integracije Roma nije postigao svoje ciljeve, on poziva hitno države da pronađu trajno rješenje tog problema. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene