Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Namjerno ili nehotice?

FOTO Novi ministar obrane prisegu potpisao ZATVORENOM olovkom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neobično potpisivanje prisege ukrajinskom parlamentu dogodilo se nakon što je isto tijelo s 260 glasova od minimalno potrebnih 226 izglasalo general-poručnika Valerija Geleteja za novog ministra obrane Ukrajine.

General-poručnik Valerij Geletej potpisao je prisegu ukrajinskom parlamentu, prihvaćajući dužnost ministra obrane, na način da je izvadio kemijsku olovku te se njome, bez da je prethodno skinuo poklopac, (ne)potpisao na dokument prisege.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Ministar obrane Još jedna afera Golemi skandal potresa ukrajinsku vojsku! Vagao ih je pred novinarima, ni to mu nije pomoglo

Njegovu kandidaturu parlamentu je proslijedio ukrajinski predsjednik Petro Porošenko. Nakon što je dobio povjerenje zastupnika, Geletej je izašao za govornicu, pročitao tekst prisege te (ne)potpisao na ranije naveden način. Zastupnici su zapljeskali činu potpisivanja prisege.

Obama i Merkel dogovorili nastavak pritiska na Rusiju

U priloženoj video snimci može se vidjeti kako iz perspektive zastupnika ništa ne izgleda neuobičajeno, no fotografije pokazuju drugačije.

Geletej je obećao zastupnicima da će osigurati mir i red u Ukrajini te da će vratiti njezinu suverenost i teritorijalnu cjelovitost. 'Uvjeren sam da će Ukrajina pobijediti i vjerujte mi, bit će pobjednička parada u ukrajinskom gradu Sevastopolju', poručio je zastupnicima, a prenosi Russia Today.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene