Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon superoluje

FOTO Kip slobode otvara se za javnost!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njujorški Kip slobode ponovno se otvara za javnost. Svečano otvorenje upriličeno je na jedan od najznačajnijih američkih praznika, Dan nezavisnosti.

Kip je preventivno zatvoren prije osam mjeseci, kada se na New York obrušila superoluja Sandy. Iako je kip prošao neoštećen, otok na kojem se nalazi pretrpio je značajnu štetu. Sada kada su dokovi, zgrade i šetnice obnovljeni, Kip slobode ponovno je dostupan javnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stara i oronula Sudarila se dva vlaka podzemne željeznice u New Yorku: Brojni ozlijeđeni Policija i vatrogasci u New Yorku Kaos u New Yorku VIDEO Podrhtavanje tla i eksplozije probudili građane: Policija odmah podigla helikoptere

>> Evo zašto je zabranjen izlet na Kip slobode

Kruna kipa otvorena je za posjetitelje 4. srpnja 2009., pošto je bila zatvorena od napada 11. rujna 2001. Kip na otočiću u newyorškoj luci ponovno je zatvoren 29. listopada prošle godine nakon prolaska uragana Sandy. Muzej na obližnjem otoku Ellis, gdje je 12 milijuna imigranata ušlo u SAD između 1892. i 1954., koji je također oštećen u prolasku uragana, ostat će do daljnjega zatvoren.

Oko 3,7 milijuna ljudi posjetilo je Kip slobode 2011. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene