Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudo

Djevojčica koja je preživjela pad aviona ima teške opekline

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malena djevojčica spašena je iz ostataka palog zrakoplova kompanije Air India. Ona je jedna od osmero, koji su preživjeli tragediju, koja je uzela 158 ljudskih života.

Spasioci su djevojčicu, prekrivenu pjenom za gašenje požara, izvukli iz olupine i ona je hitno prebačena u bolnicu u Mangaloreu, gdje ju liječnici tretiraju zbog teških opeklina, prenose strani mediji. Vjeruje se kako je 20-ak djece bilo u tom zrakoplovu. Preživjeli putnici kažu kako su iskakali iz zrakoplova, u trenutku kad se počeo raspadati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija na odmoru Čeh fotografirao divovske valove na Kanarima: Pao u more i poginuo Slika nije dostupna Djevojčica preživjela pad u pet metara duboki otvor za odvod

>> U padu zrakoplova 159 mrtvih, pilot je JAT-ov

>> Za pad aviona nije kriv srpski pilot nego indijski kopilot?

'Čim je zrakoplov dotaknuo pistu, počeo je jako vibrirati, a prije nego što su se svi snašli, začuo se snažan udar i zrakoplov se prepolovio. Sve je u trenu bilo puno dima i vatre. Srećom, vidio sam pukotinu na oplati zrakoplova i iskočio sam van, a vidio sam i još troje kako su učinili isto', rekao je stranim medijima 28-godišnji preživjeli putnik Pradeep G. Kotian.

Podsjetimo, zrakoplov 'Air Indije Expressa' sa 160 putnika i šestero članova posade na letu iz Dubaija nakon slijetanja nije se uspio zaustaviti na sletnoj stazi, mokroj od guste kiše, i završio je u šumi neposredno izvan granica aerodroma. Pritom se raspolovio i zapalio. Najveći dio putnika u njemu činili su Indijci koji rade u zemljama Zaljeva. Air India Express je niskotarifni ogranak Air Indije, nacionalnog indijskog zračnog prijevoznika. Osnovana je prije pet godina i ovo joj je prva nesreća. Indijski istražitelji još tragaju za crnom kutijom Boinga 737.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene