Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepustio mu komande

Za pad aviona nije kriv srpski pilot nego indijski kopilot?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijskim avionom koji se zapalio tijekom slijetanja u trenutku nesreće upravljao je indijski kopilot kojem je srpski pilot Zlatko Glušica prepustio komande.

Branko Habuš, bivši rukovodite sektora telekomunikacija u Jatu za Press je potvrdio onu informaciju. Habuš tvrdi da je komande za slijetanje aviona držao kopilot koji je pratio upute za slijetanje osobe s piste. Branko Habuš do ovih je informacija došao zahvaljujući prijatelju pilotu koji je imao preliminarni izvještaj o uzrocima nesreće.

Pročitajte i ovo Maksim Kuzminov Maksim Kuzminov Detalji likvidacije ruskog pilota koji je pobjegao od Putinovog režima: Pronađen mrtav s nekoliko rana od vatrenog oružja Maksim Kuzminov, Sergej Nariškin pronađen izrešetan Šef ruske obavještajne službe o ubijenom ruskom pilotu: "Bio je moralni leš"

>> U padu zrakoplova 159 mrtvih, pilot je JAT-ov

Strašnu nesreću preživjelo je samo osam putnika, a poginulo njih 159.  'Indijski kopilot je forsirao mjesto sletanja za 600 metara, tako da je naglo i jako tvrdo sletio i jednostavno razbio avion u dijelove. Kopilot je slušao upute s piste, koje su najvjerojatnije bile krive. Znači, radi se o pogrešci čovjeka, no nije kriv kapetan Glušica nego indijski kopilot koji je prebacio pistu', kaže Habuš za Press.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene