Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loše recenzije

Potpuno razočaranje: Steve Jobs bi mrzio 'Jobsa'...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Film o Steveu Jobsu u kojem glavnu ulogu ima Ashton Kutcher razočarao je kritičare i bivše Appleovce.

Nedugo nakon smrti Stevea Jobsa objavljena je njegova hvaljena biografija koju je napisao Walter Isaacson i koja nam je na zanimljiv način otkrila brojne pojedinosti iz života jednog od osnivača Applea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije sve uvijek bilo bajno VIDEO Snimka predavanja Stevea Wozniaka iz 1984. o Appleu I i II Slika nije dostupna Utjelovio ga Ashton Kutcher Prvi film o životu Stevea Jobsa

>> jOBS - Iz garaže do moćnog Applea! Pogledajte prvi trailer!

>> Pogledajte - Ashton kao Steve Jobs!

Osim knjige, nakon njegove smrti najavljeno je i snimanje dva filma o životu Stevea Jobsa, a u filmu koji se nedavno počeo prikazivati u američkim kinima glavnu ulogu karizmatičnog Jobsa ima Ashton Kutcher. Ovaj je film s Kutcherom u glavnoj ulozi privukao veliku pažnju javnosti tijekom snimanja proteklih mjeseci, ali sada kada se pojavio u kinima kritike su većinom negativne.

Na Cnetu kažu kako je tijekom prvog vikenda film zaradio 6,7 milijuna dolara, što je manje od 8-9 milijuna koliko je očekivano i što je samo trećina iznosa koji je tijekom prvog vikenda zaradio film o Marku Zuckerbergu 'The Social Network'.

Jedan od razloga slabije posjete i zarade su i loše recenzije koje su se krajem prošlog tjedna pojavila na internetu te je ovaj film na Rotten Tomatoesu dobio samo 25 posto, a na IMDB-u ocjenu 5,5. Film je iskritizirao i Steve Wozniack, a na stranici Medium.com kažu da bi i sam Steve Jobs zamrzio ovaj film te bi se, nakon što bi ga pogledao, vjerojatno izvikao na ljude koji su radili na njemu te bi podijelio puno otkaza.

Na Business Insideru objavili su dio intervjua s nekim od prvih zaposlenika Applea Billom Fernandezom i Danielom Kottkeom koji kažu da film ne prikazuje stvarne situacije iz Jobsovog života te da je puno toga izmišljeno. Fernandez čak nije htio niti pogledati film jer je tijekom snimanja pričao s glumcima koji su mu govorili o nekim scenama i situacijama koje se nalaze u filmu, a koje se uopće nisu dogodile u stvarnosti te kaže da bi se vjerojatno uznemirio kada bi pogledao film i vidio da stvari u njemu nemaju previše veze sa stvarnošću.

Kottke je pogledao film i pohvalio je Kutchera za kojeg kaže da je vrlo dobro odglumio Jobsa te smatra da je jedan od najvećih problema filma što je u njemu prikazano kako Steve Wozniack nije dijelio istu viziju kao i Jobs, 'što je zaista nepravedno'. Prva verzija scenarija bila toliko loša da su neki ljudi odustali od daljnje suradnje na filmu, no s vremenom je ipak poboljšana, a Kottke posebno napominje jednu scenu iz filma u kojoj se on svađa sa Steveom Jobsom i za koju kaže da se nije nikad dogodila.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene