Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Festival 'plutajućih' lutki u Japanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko stotina japanskih djevojčica 'pustile' su u vodu svoje papirnate lutke nadajući se kako će im to donjeti sreću. Dio je to tradicionalnog festivala koji se svake godine održava u Tokiju.

Djevojčice, koje roditelji dovedu u hram Meiji Jingu, na papirnate lutke ispišu svoje želje, a nakon toga ih puste u rijeku koja teče kroz dvorište hrama. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Rumunjskoj Majka malenim djevojčicama kosu oprala otrovnom otopinom, u bolnici su i bore se za život Spašavanje djevojčica iz jezera u Somboru - 4 moglo je biti kobno FOTO Dramatično spašavanje kod susjeda: Djevojčice se šetale po zaleđenom jezeru pa propale kroz led

Ceremonija pripada religiji Shinto, koja datira iz doba od 794-1185. godine. Vjeruje se kako Shinto bogovi mogu preuzeti nevolje i loše duhove djevojčica. 

'Zaželjela sam zdravlje mojoj obitelji i psa' rekla je devetogodišnja Kaoru Akiyama, dok je njezina prijateljica Hinami Sato zaželjela da kad poraste postane dobra plesačica. 

Organizator festivala, Shinto svećenik iz hrama, rekao je kako se nada da ovakvi događaji djecu uče tradiciji i običajima njihove religije.

Shinto je za vrijeme Drugog svjetskog rata bila vodeća religija u Japanu, zemlji koju su pripadnici te religije smatrali 'božanskom religijom unutar koje je u središtu zbivanja car'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene