Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jača kontrolu nad vojskom

Evo kome je Kim Jong-un dodjelio GENERALSKE činove!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un dodjeljuje generalske činove znanstvenicima, članovima vladajuće stranke i drugim civilima u cilju jačanja vlasti i smanjenja utjecaja oružanih snaga, izjavili su stručnjaci.

U srijedu je sjevernokorejska državna televizija pokazala snimku čelnika znanstvenog instituta Choe Chun-sika, u vojnoj odori s oznakom dvije zvjezdice, kako govori o završetku jednog stambenog kompleksa za znanstvenike i tehničare u obrambenoj industriji.

Choe je civilni znanstvenik bez ikakvog prethodnog vojnog iskustva. Vjeruje se kako mu je dodijeljen čin generala kao priznanje za doprinos obrambenoj industriji budući da je njegov institut zadužen za razvoj raketa dugog dometa, projektila i topništva.

Činove generala dobili su i civili Pak Do-chun, tajnik vladajuće Radničke partije odgovoran za vojnu industriju, Ju Kyu-chang, direktor odjela strojarske industrije Radničke partije i Paek Se-pong, predsjednik Druge ekonomske komisije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vojna vježba "Nuklearni okidač": Sjeverna Koreja sprema se za rat Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

>> Sjeverna Koreja POKRENULA nuklearni reaktor!

Pak je u veljači prošle godine dobio rang generala s četiri zvjezdice, dok su Ju i Paek dobili tri zvjezdice.

Vođa Kim dobio je 2011. rang generala s četiri zvjezdice od svog oca i bivšeg vođe Kim Jong-ila prije nego što je službeno preuzeo vodstvo komunističke zemlje nakon njegove smrti u prosincu iste godine.

'To je dio procesa da poveća kontrolu nad vojskom dajući činove bliskim suradnicima Radničke partije', rekao je profesor Kim Yong-hyun sa seulskog sveučilišta Dongguk. 'Čini se da pokušava držati vojsku pod stabilnom kontrolom kroz figure iz Radničke partije'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene