Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trump naljutio EU

''Moramo biti oprezni i ne prihvatiti tu igru''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump igra igru "podijeli pa vladaj" s Europskom unijom i njezine članice ne bi se trebale dati uvući u to, izjavio je u petak europski povjerenik Günther Oettinger.

"Prije svega moramo biti oprezni i ne prihvatiti tu igru", rekao je njemački povjerenik za digitalno gospodarstvo i društvo za radio Deutschlandfunk.

Pročitajte i ovo Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina

On je pozvao EU da bude samouvjeren u odnosima s Donaldom Trumpom.

"Mi imamo najveće tržište", kazao je. "Kao tim, mi smo jači."

Trump je iznio niz kritika na račun Njemačke, najvećeg gospodarstva EU-a. On je izjavio da je EU postao instrumentom za njemačke interese i predviđa da će još zemalja članica glasovati za napuštanje Unije, kao što je učinila Britanija u lipnju prošle godine.

Trump je upozorio njemačke proizvođače automobila da će nametnuti 35 posto poreza na uvoz automobila u Sjedinjene Države. Njegov glavni trgovinski savjetnik optužio je Njemačku da koristi podcijenjeni euro kako bi dobila prednost nad SAD-om i svojim partnerima u EU-u.

Njemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je tu optužbu istaknuvši da je Europska središnja banka zadužena za euro te da Njemačka poštuje njezinu neovisnost. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene