Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem su i požari

Europa se bori s nesnosnim vrućinama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki dio Europe i dalje se bori s nesnosnim vrućinama. Na zapadu su vrućine popustile, ali na jugoistoku i danas prelaze 35 Celzijevih stupnjeva.

Visoke temperature pogoduju požarima. Gori na desecima lokacija duž mediteranske obale. Španjolska se bori s najgorim požarima u posljednjem desetljeću. Vatrena stihija već je progutala 80 četvornih kilometara šuma. Vatrogascima pomaže 500-tinjak vojnika, no vatra ne jenjava.

Pročitajte i ovo Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji" Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba

>> Temperature opet 'ključaju', do sredine tjedna i 40 stupnjeva!

Gori i u Grčkoj. Diljem zemlje vatra nekontrolirano bijesni na čak 20 lokacija. Ne smiruju se požarišta ni u istočnoj Hercegovini. Iz kampa na Boračkom jezeru evakuiraju se turisti. Rekordne vrućine dodatni su problem. Na zapadu Europe počele su jenjavati, ali jug i jugoistok i dalje se bore s temperaturama preko 30 Celzijevih stupnjeva.

U Rusiji je, pak, srušen potpuno suprotni rekord. U Moskvi je jučer izmjerena najniža temperatura u kolovozu u posljednjih 36 godina. Tijekom dana se popela do 15, ali s mrakom se spustila na pet Celzijevih stupnjeva.

Crnomorsku obalu Rusije pogodile su iznenadne poplave. Život su izgubile četiri osobe. 'Razina vode u rijeci podigla se jako brzo. Bilo je nemoguće išta učiniti. Bujica je nosila automobile, bilo se nemoguće probiti', kazao je stanovnik Novomikhailovskyja.

Bez struje je 11 tisuća ljudi. 600 kuća potpuno je uništeno. Tri lokalna dužnosnika su uhićena jer nisu pravodobno obavijestili stanovnike o mogućoj opasnosti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene