Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EU okuplja stručnjake za zračnu sigurnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Finsko predsjedništvo Europske unije (EU) najavilo je kako će idućeg tjedna organizirati konferenciju stručnjaka za zračnu sigurnost, nakon što je u Velikoj Britaniji spriječen pokušaj terorista da sruše zrakoplove.

Finski ministar unutarnjih poslova Kari Rajamaeki i potpredsjednik Europske komisije Franco Frattini "odlučili su u petak da će Finska organizirati konferenciju stručnjaka za zračnu sigurnost i za suzbijanje terorizma", piše u priopćenju predsjedništva EU-a. 

Pročitajte i ovo Donald Trump Novo proširanje? Finski predsjednik nije zabrinut zbog Trumpovih izjava: "Fokusirani smo na pristupanje NATO-u" Migranti Već ovog tjedna Zatvaraju granične prijelaze s Rusijom zbog sve većeg priljeva migranata: "Želimo da se ovo zaustavi"

Proučit će se i mogućnost održavanja sastanka užeg odbora na kojemu će sudjelovati "ministri zaduženi za unutarnju sigurnost, kako bi razgovarali o drugim mjerama pod vodstvom ministra Rajamaekija".

Na konferenciji će uz finskog ministra unutarnjih poslova sudjelovati njegov britanski kolega John Reid i njemački Wolfgang Schaueble, čija će zemlja predsjedati EU-om u sljedećem razdoblju, kao i Frattini koji obnaša i dužnost europskog povjerenika za pravosuđe, slobodu i sigurnost, kaže se u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene