Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Finsko predsjedništvo Europske unije (EU) najavilo je kako će idućeg tjedna organizirati konferenciju stručnjaka za zračnu sigurnost, nakon što je u Velikoj Britaniji spriječen pokušaj terorista da sruše zrakoplove.


Finski ministar unutarnjih poslova Kari Rajamaeki i potpredsjednik Europske komisije Franco Frattini "odlučili su u petak da će Finska organizirati konferenciju stručnjaka za zračnu sigurnost i za suzbijanje terorizma", piše u priopćenju predsjedništva EU-a. 

Vezani članci Policija u Finskoj (Arhiva: AFP) Finska je majstor u borbi protiv koronavirusa. Ključ njihove uspješnosti mogao bi ležati u pet razloga Slika nije dostupna Video: Svjetsko prvenstvo u sviranju zračne gitare

Proučit će se i mogućnost održavanja sastanka užeg odbora na kojemu će sudjelovati "ministri zaduženi za unutarnju sigurnost, kako bi razgovarali o drugim mjerama pod vodstvom ministra Rajamaekija".

Na konferenciji će uz finskog ministra unutarnjih poslova sudjelovati njegov britanski kolega John Reid i njemački Wolfgang Schaueble, čija će zemlja predsjedati EU-om u sljedećem razdoblju, kao i Frattini koji obnaša i dužnost europskog povjerenika za pravosuđe, slobodu i sigurnost, kaže se u priopćenju.