Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suočit će se s prijetnjom

EU lideri ujedinjeni: Napad na Pariz napad je na sve nas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lideri zemalja članica Europske unije u zajedničkoj su izjavi kazali kako će se protiv terorizma boriti svim raspoloživim sredstvima.

Vođe zemalja članica Europske unije izdali su zajedničku izjavu, u kojoj stoji da će se protiv terorizma boriti svim potrebnim sredstvima. 'Europska je unija duboko šokirana i žali nakon terorističkih napada na Pariz. Napad je to na sve nas. Krajnje smo odlučni zajedno se i svim raspoloživim sredstvima suočiti s prijetnjom', stoji u izjavi.

Pročitajte i ovo Valter Flego Bliže se novi izbori IDS okupio centristički blok za EU izbore: "Spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj" Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

'Francuska je velika i jaka nacija, a njezino vrednovanje slobode, jednakosti i bratstva inspririli su Europsku uniju i nastavljaju to činiti', stoji u priopćenju. Ujedinjeni su, pišu, s francuskim narodom i vladom. 'Ovaj sramotni teoristički čin postići će suprotno od željenoga, a to je da nas podijeli, prestraši i posije mržnju', stoji priopćenju.

UŽIVO - GRČKA POLICIJA TVRDI: Napadač kod kojeg je pronađena sirijska putovnica stigao je preko Grčke u Francusku kao izbjeglica; VLADIMIR PUTIN spreman na suradnju s SAD-om u napadima na ISIS

Lideri europskih zemalja Francuskoj nude bezuvjetnu potporu. 'Dobro je jače od zla. Sve što se na europskoj razini može učiniti kako bi se osiguralo Francusku bit će učinjeno. Učinit ćemo što je potrebno kako bismo porazili ekstremizam, nacionalizam i mržnju', napisali su u priopćenju.

I Europa će, kao i Francuska, zauvijek pamtiti 13. studenoga 2015. godine kao europski dan žalosti. 'Svi su Europljani pozvani da se u ponedjeljak, 16. studenoga u podne, pridruže minuti šutnje u znak sjećanja na sve žrtve', zaključili su lideri.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene