Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lideri zemalja članica Europske unije u zajedničkoj su izjavi kazali kako će se protiv terorizma boriti svim raspoloživim sredstvima.


Vođe zemalja članica Europske unije izdali su zajedničku izjavu, u kojoj stoji da će se protiv terorizma boriti svim potrebnim sredstvima. 'Europska je unija duboko šokirana i žali nakon terorističkih napada na Pariz. Napad je to na sve nas. Krajnje smo odlučni zajedno se i svim raspoloživim sredstvima suočiti s prijetnjom', stoji u izjavi.

Vezani članci Koronavirus u Parizu U ovom europskom gradu čak 39 posto zaraza je britanskim sojem: ''Situacija je alarmantna'' Slika nije dostupna Zagreb se pridružio svijetu: MSU i fontane osvijetljeni bojama francuske zastave

'Francuska je velika i jaka nacija, a njezino vrednovanje slobode, jednakosti i bratstva inspririli su Europsku uniju i nastavljaju to činiti', stoji u priopćenju. Ujedinjeni su, pišu, s francuskim narodom i vladom. 'Ovaj sramotni teoristički čin postići će suprotno od željenoga, a to je da nas podijeli, prestraši i posije mržnju', stoji priopćenju.

UŽIVO - GRČKA POLICIJA TVRDI: Napadač kod kojeg je pronađena sirijska putovnica stigao je preko Grčke u Francusku kao izbjeglica; VLADIMIR PUTIN spreman na suradnju s SAD-om u napadima na ISIS

Lideri europskih zemalja Francuskoj nude bezuvjetnu potporu. 'Dobro je jače od zla. Sve što se na europskoj razini može učiniti kako bi se osiguralo Francusku bit će učinjeno. Učinit ćemo što je potrebno kako bismo porazili ekstremizam, nacionalizam i mržnju', napisali su u priopćenju.

I Europa će, kao i Francuska, zauvijek pamtiti 13. studenoga 2015. godine kao europski dan žalosti. 'Svi su Europljani pozvani da se u ponedjeljak, 16. studenoga u podne, pridruže minuti šutnje u znak sjećanja na sve žrtve', zaključili su lideri.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook