Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U skladu s odlukom suda

Egipatske vojne vlasti naredile raspuštanje parlamenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojne vlasti Egipta naložile su, u skladu s odlukom suda, raspuštanje parlamenta, rekao je jedan dužnosnik, što islamisti koji dominiraju u parlamentu osuđuje kao državni udar generala koji su preuzeli vlast po svrgavanju Hosnija Mubaraka.

Vrhovni ustavni sud u četvrtak je proglasio sastav donjeg doma parlamenta nelegalnim. Jedan dužnosnik ureda predsjednika parlamenta agenciji Reuters je u subotu rekao da je dan ranije feldmaršal Hussein Tantawi poslao pismo u kojem nalaže da se parlament raspusti te da se niti jednom njegovu članu ne dopusti ulazak u zgradu.

Muslimanska braća, koji imaju najviše zastupnika u parlamentu po glasovanju održanom krajem siječnja, upozorili su da predstoje "opasni dani" i rekli da bi politička postignuća pobune u kojoj je 11. veljače 2011. svrgnut Mubarak mogla biti izbrisana. Braća kažu da se parlament može raspustiti samo općim refrendumom. Nalog za raspuštanje skupštine "predstavlja državni udar protiv cijelog demokratskog procesa", rekla je ta skupina u izjavi objavljenoj na facebook stranicama stranke "Sloboda i pravda" (FJP).

FJP je u drugoj izjavi rekao da ta odluka pokazuje želju vojnog vijeća da "zaposjedne svu vlast unatoč volji naroda". (Hina)

Pročitajte i ovo Vježba ŠTIT 24 Trening za upravljanje u kriznim situacijama: Održana vježba policije i američkog veleposlanstva Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku''

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene