Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Egipat počeo graditi zid na granici s Gazom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipat je počeo podizati zid duž granice s pojasom Gaze kako bi spriječio da se palestinski aktivisti ponovno probiju preko granice, rekao je danas jedan dužnosnik egipatskih službi sigurnosti.

"Egipat je počeo graditi tri metra visok zid duž granice s pojasom Gaze", rekao je neimenovani dužnosnik.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se ispituje Pet izraelskih jedinica odgovorno za teška kršenja ljudskih prava prije Gaze, ali to neće utjecati na prodaju američkog oružja tim jedinicama Rafah Pregovori u Kairu Na vidiku prekid vatre u Gazi? Hamas je spreman za razgovor, čeka se odgovor Izraela

"Radi se o preventivnoj mjeri. Sada ne postoji nova prijetnja", dodao je preciziravši da su izgrađena tri kilometra zida.

Aktivisti Hamasa su 23. siječnja probili pogranične barijere koje su se nalazile na granici između egipatskog i palestinskog dijela Rafaha, nakon čega je deset dana bio otvoren prolaz tisućama Palestinaca.

Granični terminal Rafah je gotovo stalno zatvoren od lipnja 2006.

U pojasu Gaze, gdje živi oko 1,5 milijuna Palestinaca, vlada najteža humanitarna situacija na tom teritoriju od izraelske okupacije 1967., prema izvješću britanskih nevladinih organizacija koje tvrde da 80 posto stanovništva ovisi o pomoći u hrani i da je 40 posto stanovništva nezaposleno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene