Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obje su pale

Dvije rakete iz Egipta pale na izraelski Eilat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje dvije rakete ispaljene s egipatskog teritorija pale su u srijedu ujutro na izraelski grad Eilat, na Crvenom moru, ne prouzročivši žrtve, objavila je izraelska policija i vojska.

'Dvije rakete ispaljene su sa Sinaja, obje su pale na nenaseljene zone', izjavila je izraelska vojna glasnogovornica. 'Dva mjesta pogodila je eksplozija pa smo zatvorili zračnu luku iz opreza', izjavio je glasnogovornik policije Micky Rosenfeld, navodeći da nije zabilježena nijedna žrtva.

'Ekipa za razminiravanje pregledava zonu', dodao je on, ističući da je jedna raketa pala u nenaseljenu zonu Eilata. Izraelski mediji izvijestili su da je vojska nedavno rasporedila proturaketni sustav Iron Dome u okolicu grada.

Ovaj incident pojačat će zabrinutost u Izraelu zbog stanja na susjednom Sinaju, gdje su islamistički militanti pojačali svoje aktivnosti nakon pada režima Hosnija Mubaraka 2011. godine. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Izraelske ročnice Znaju sve o neprijatelju Bile su "izraelske oči" na granici, upozoravale su na rat, ali nitko ih nije slušao: One su prve ubijene, a nisu imale ni oružje Ilustracija Čuvar prosperiteta SAD pokrenuo novu sigurnosnu operaciju: "Moramo se udružiti protiv izazova koji predstavlja ovaj nedržavni akter"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene