Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićena žena vlasnika

TRAGEDIJA U PETROVARADINU Dva bull terriera ubila muškarca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva psa pasmine bull terrijer napala su u ponedjeljak ujutro i do smrti izgrizla starijeg čovjeka u Petrovaradinu, kod Novoga Sada, objavili su u ponedjeljak vojvođanski mediji.

Psi su, navodi se, pobjegli iz dvorišta kuće njihova vlasnika i napali 82-godišnjeg susjeda koji je od zadobivenih ozljeda preminuo.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

Direktor novosadskog javnog poduzeća "Zoo higijena" Aleksandar Bursać izjavio je da su psi trenutačno u prihvatilištu na promatranju, a uzet im je bris sa šapa i vilice.

Koliko je njemu poznato, vlasnik pasa trenutačno je u Njemačkoj, a psi su boravili u kućnom dvorištu i o njima se skrbila vlasnikova supruga koja je sada u pritvoru.

"Po njezinim riječima psi su pojurili za mačkom koja je pobjegla kroz ogradu koju su psi jureći za njom preskočili te je susjed izašao obraniti mačku. Oni su tada napali njega i usmrtili ga", rekao je Bursać.

Na pitanje novinara agencije Tanjug kakve su moguće zakonske posljedice po vlasnika pasa, Bursać je rekao da će slučaj vjerojatno biti obrađen kao ubojstvo iz nehaja.

Novosadski portal 021 objavio je da je nekoliko istraživanja pokazalo da su psi pasmine bull terrier odgovorni za gotovo 40 posto napada na ljude, posebno djecu.

Iz tog razloga, njihovo držanje zabranjeno je u velikom broju država. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene