Obavijesti Video Pretražite Navigacija
intervenirali specijalci

Drama kod Sarajeva: Policija pokušala prebaciti vođu klana u drugi kamp, migranti ih žestoko napali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jake policijske snage morale su intervenirati u noći na četvrtak kako bi smirile izgrede koji su izbili u jednom od centara za prihvat ilegalnih migranata u okolici Sarajeva, pri čemu je bilo i ozlijeđenih, potvrdio je glasnogovornik sarajevske policije Mirza Hadžiabdić.

U sukobima koje su izazvali migranti u kampu kod mjesta Blažuj ozlijeđena su najmanje dva policajca te jedan zaposlenik Međunarodne organizacije za migracije (IOM) koja upravlja tim prihvatnim centrom, rekao je Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik sarajevske policije.

Migranti su oštetili i više policijskih vozila, a fotografije koje su prenijeli lokalni mediji prikazuju prevrnute automobile s razbijenim staklima. Izgredi su bili takvih razmjera da su morali intervenirati pripadnici posebnih policijskih postrojbi sa psima.

Policija je potvrdila kako je više migranata privedeno zbog nasilnog ponašanja te se nad njima provodi istraga.

Prema dostupnim informacijama, sukob je izbio kada su djelatnici IOM-a pokušali iz kampa u Blažuju u drugi kamp prebaciti jednog od migranata koji je i ranije poticao izgrede.

"Radi se o migrantu koji je ustvari vođa jedne od grupa u ovom kampu. Migranti su ga pokušali nasilno osloboditi i nakon toga je došlo do sukoba", kazao je policijski glasnogovornik.

Fotoreporter portala Klix.ba našao se u blizini kampa u trenutku izbijanja sukoba, no osiguranje mu nije dopustilo ulazak. Tvrdi da su žestoki neredi započeli kad su u kamp stigli pripadnici specijalne policije sa psima. U sukobu su prevrnuta tri policijska automobila, dok ih je nekoliko oštećeno kamenjem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teška situacija u BiH Strašne slike iz kampa Lipa kod Bihaća: Migranti se peru s nekoliko boca hladne vode, goli, dok stoje na snijegu

Pročitajte i ovo Migranti - 3 izboden nožem? Tragedija u BiH: U Zenici ubijen migrant, policija traga za bijelim kombijem

U okolici Sarajeva dva su kampa s ilegalnim migrantima, a njihov je kapacitet nešto veći od dvije i pol tisuće ležajeva.

Najveći broj migranata boravi na području Unsko-sanske županije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene