Jedan migrant ubijen je u sukobu s drugom osobom, koja je nakon toga pobjegla s mjesta nesreće u srijedu prije podne u središtu Zenice u središnjem dijelu BiH, potvrdila je tamošnja policija.

Galerija


Glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojske županije Aldina Alić rekla je da je policija oko 10 sati obaviještena o izgredu. U sukobu je jedan migrant izboden na više mjesta po tijelu. Kada je liječnička ekipa stigla, mogla je samo konstatirati njegovu smrt.

Vezani članci Migranti u Hrvatskoj - 3 Krijumčari migranata otkrili još lakši i bolji način: "Bio sam s čovjekom kad je plaćao policajcu 20.000 eura. Davao je to na stol da mu kaže ima li akcije" Migranti i dalje hrle u Europu - 6 Broj migranata u susjedstvu sve veći: "Situacija nije dobra, ali pronaći ćemo način da dođemo u Europu"

Osoba za koju se sumnja da je usmrtila migranta pobjegla je s mjesta zločina, dodala je Alić. Mediji navode da je ubojica pobjegao kombijem. Migrant je pronađen u grmlju.

Policija traga za bijelim kombijem kojim se ubojica navodno odvezao s mjesta zločina, javlja Dnevni avaz. Nije isključeno da je u zločinu sudjelovalo više osoba. 

BiH se suočava s migrantskom krizom s obzirom na to da je u toj zemlji između sedam i devet tisuća migranata.

Njih oko dvije trećine boravi u prihvatnim centrima u Unsko-sanskoj županiji i u okolici Sarajeva, dok ostali pokušavaju prezimiti spavajući u napuštenim objektima, ali i u šumama u blizini granice s Hrvatskom.