Konkretna rješenja od nadležnih službi očekuju i mještani sela Mečenčani gdje se rupe u tlu otvaraju diljem sela. Iz mjesta se uživo javio reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Galerija


Neven Tomašević iz Mečenčana koji u svom dvorištu ima veliku rupu kaže da nisu dobili nikakve službene ni transparentne informacije o tome kad bi se mogli vratiti u svoj dom. Rupa u njegovom dvorištu u dva tjedna se udvostručila. Pregledali su je stručnjaci iz Geološkog instituta iz Zagreba, statičari i seizmolozi i kažu da je treba pratiti.

Vezani članci Petrinja - 1 Koliko ljudi, toliko specifičnih situacija u obnovi: Na području Banovine bit će postavljeno sedam mobilnih stanica za internet Novi potres na Banovini Još jedan potres: Banovina poslije ponoći podrhtavala 3,4 po Richteru

"Povratak u kuću trenutno je nemoguća misija", kaže i dodaje kako postoji strah upravo zbog širanje rupa.

Ivan Čivčić, zamjenik načelnice općine Donji Kukuruzari, kaže da su na terenu stručnjaci imenovani od strane Kriznog stožera u Petrinji i koji svaki dan pregledavaju teren, no još nema konkretnih odgovora, to jest, mještanima nitko ne može jamčiti sigurnost.

Još se ne razmišlja o evakuaciji jer se čeka procjena stručnog tima, a Čivčić ne očekuje te će to biti uskoro.

Sve službe upozoravaju ljude da se ne približavaju rupama i pogotovo da im ne prilaze kako bi slikali selfije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr