Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dodik: 'Republika Srpska treba ostati mirna i stabilna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik u nedjelju je, u svojoj prvoj reakciji nakon proglašenja neovisnosti Kosova, rekao kako "Republika Srpska treba ostati mirna i stabilna" te je ocijenio kako je "jednostrano proglašenje neovisnosti Kosova kršenje međunarodnog prava i Povelje UN-a", prenio je internet portal Banjalukalive.

Osvrćući se na izravan prijenos Javnog servisa Radio-televizije Bosne i Hercegovine ceremonije proglašenja neovisnosti Kosova Dodik je kazao da su "oni odavno u funkciji protiv interesa Republike Srpske i srpskog naroda u BiH".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Bosni rastu političke tenzije?! 'Odcijepi li se RS, Hrvatska će vojno intervenirati' Slika nije dostupna Banja Luka: Prosvjed protiv neovisnosti Kosova

I više drugih istaknutih političkih dužnosnika u Republici Srpskoj osudilo je izravan prijenos ceremonije proglašenja neovisnosti Kosova na koji se u nedjelju odlučio javni RTV servis BiH. 

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i bivši ministar vanjskih poslova BiH Mladen Ivanić je izjavio kako izravan prijenos Javnog RTV servisa BiH zasjedanja Skupštine Kosova na kojoj je proglašena neovisnost te pokrajine predstavlja "guranje prsta u oči Srbima u Republici Srpskoj, za koje se zna da će ih takve odluke povrijediti".

Predsjednik najjače oporbene stranke u Republici Srpskoj Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić je izjavio kako se uvrštavanjem prenosa proglašenja ceremonije neovisnosti Kosova u programsku shemu državne televizije BiH (BHT1) "većina građana Republike Srpske ponižava i ignoriraju se njihovi zahtjevi".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene