Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji se međusobno optužuju

''Najtraumatiziranije dijete koje sam ikada vidjela'': Šokirana udomiteljica shvatila je da djevojčica (4) ne zna ni žvakati hranu...

Ilustracija (Foto: Getty Images)
Ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Djevojčica u dobi od četiri godine, koju je trebalo učiti kako žvakati hranu, opisana je kao ''najtraumatiziranije dijete'' za koje je ikada brinula, kazala je udomiteljica sutkinji Visokog suda Gwynneth Knowles.

Maleno dijete nije znalo jesti krutu hranu, a ponekad je prolazilo po nekoliko dana da ne izgovori niti jednu riječ u udomiteljskoj obitelji, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag Ilustracija Tragedija i tuga Roditelji preminulog dječaka: "Zašto nam to rade? Neka znaju da djecu nikada neće dobiti"

Roditelji su je odgajali u ''krajnje kaotičnom okruženju'' u kojem je otac optuživao majku da je prostitutka, a ona njega da je zlostavljač i diler.

Djevojčica se također odvajala od stvarnosti i pretvarala da je princeza Sparkle, rečeno je na sudu. Dječji psiholog kazao je sutkinji u Odjelu za obitelj na Visokom sudu u Londonu da je ''princeza Sparkle'' zamišljena sigurna figura koju je djevojčica koristila za ''izbjegavanje emocionalne boli''.

Detalji o slučaju su postali poznati nakon što je sutkinja objavila pisanu odluku suda. Sutkinja je zaključila da je dijete bilo u središtu sukoba između oca Iranca i majke Ruskinje, koji su sada razdvojeni. ''Njezina vrlo iskusna udomiteljica je kazala da je ona najtraumatiziranije dijete za koje se brinula'', napisala je sutkinja u odluci.

Djevojčica je s roditeljima, koji su imali buran odnos, živjela u Španjolskoj. ''Bez pripisivanja krivnje jednom ili drugom roditelju, postoji mnoštvo dokaza o krajnje kaotičnom okruženju u kojemu su (i) njezini roditelji tijekom cijelog života bili izloženi'', zaključila je sutkinja Knowles.

Otac je tvrdio da njezinu majku upoznao dok je "obavljala svoje usluge kao prostitutka". Djevojčičina je majka odbacila tu tvrdnju, a oca je optužila da je trgovac drogom koji je bio fizički i seksualno nasilan.

Djevojčica je prije nekoliko mjeseci otputovala s majkom u Englesku. Tamo su se za nju zabrinuli socijalni radnici te su odlučili smjestiti ju u udomiteljsku obitelj dok ne donesu odluke o njezinoj dugoročnoj budućnosti.

Otac djevojčice se želio vratiti u Španjolsku, no sutkinja je njegovu molbu odbila. Također je od nadležne socijalne službe zatražila pokretanje odvojenog parničnog postupka kojim će se osigurati da se dijete trajno udalji od skrbi roditelja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene