Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijansko diplomatsko osoblje najavilo je štrajk za 7. prosinca ove godine u znak prosvjeda protiv smanjenja izdvajanja za ministarstvo vanjskih poslova u državnom proračunu za 2007. godinu.Predsjednik sindikata zaposlenih u ministarstvu vanjskih poslova Enrico Granara, najavljujući danas štrajk za 7. prosinca, iznio je tešku financijsku situaciju i spočitao 'stalnu eroziju financijskih sredstava, što paralizira Farnesinu (sjedište MVP-a) i diplomatsko-konzularnu mrežu u svijetu čime se stvaraju teške štete zemlji i talijanskim tvrtkama koja rade u inozemstvu'.

Vezani članci Slika nije dostupna Dali smo jamstva JAT-u, napisi u tisku su netočni Slika nije dostupna MVPEI ublažio preporuku o opasnosti u Velikoj Britaniji

Granara je, najavljujući štrajk, prvi poslije 10 godina i četvrti u
povijesti sindikata zaposlenih u diplomaciji, objasnio kako se
proračunom za slijedeću godinu 'smanjuju sredstva za djelovanje u inozemstvu za dodatnih 83 milijuna eura', kao i sredstva namjenjena Kriznoj jedinici, koja intervenira u slučajevima prirodnih katastrofa ili pomoći talijanskim građanima koji se u inozemstvu nađu u teškim situacijama.