Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Madeleine McCann

Detektivi na tragu pedofilu koji je boravio u blizini apartmana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Detektivi koji tragaju za Madeleine McCann trenutačno istražuju britanskog pedofila, 64-godišnjeg Raymonda Hewletta koji se u vrijeme nestanka djevojčice nalazio nekoliko kilometara od odmarališta u Portugalu u kojem je posljednji puta viđena.

Bivši vojnik Raymond Hewlett živio je nekoliko kilometara od odmarališta Praia da Luz u kojem je oteta Madeleine u svibnju 2007. U dramatičnom razvoju situacije, detektivi koji rade za Kate i Gerry McCann otišli su u Portugal nakon dojave o 64-godišnjem Hewlettu, piše Daily Mail. Izvori bliski istrazi rekli su da je osuđivani pedofil razgovarao s prijateljima o Maddie na način koji je kod njih izazvao sumnju da je bio upleten u otmicu ili znao što se dogodilo djevojčici. Policija ga je opisala kao 'opasnog za djecu', a djeluje vrebajući iz kombija.

Pročitajte i ovo Jeffrey Epstein Očekuje se još Objavljeni novi dokumenti iz tužbe protiv pedofila Epsteina: Njegov zaposlenik ispričao koga je sve vidio Slika nije dostupna Uključuje se i Scotland Yard Britanski premijer naredio novu istragu o otmici Maddie McCann

>> McCannovi tuže detektiva

>> VIDEO: Nova teorija o nestanku Maddie

U svojim prijašnjim pothvatima pretvarao bi se da je policajac i sprijateljio bi se s obiteljima kako bi imao pristup njihovoj djeci. McCannovi nikada nisu odustali od potrage za kćeri. Početkom mjeseca obilježili su drugu godišnjicu njezina nestanka te objavili fotografiju koju su izradili stručnjaci na kojoj se vidi kako bi ona mogla izgledati danas. Detektivski tim koji traga za Maddie čine bivši 52-godišnji inspektor Dave Edgar i bivši 57-godišnji detektiv Arthur Cowley koji imaju tridesetak godina detektivskog iskustva.

Traži ga i policija

I britanska policija traga za Hewlettom kojeg sumnjiči za povezanost u nekoliko slučajeva seksualnog zlostavljanja djece. U policijskim dosjeima poznat je od 1972. godine kada je oteo 12-godišnjakinju koju je silovao, a za to je odslužio godinu dana zatvorske kazne. Napadi ili seksualno zlostavljanje djevojčica zabilježeni su još 1978. i 1988., a tijekom godina koje je proveo u Irskoj sumnjiči ga se za niz pokušaja otmica.

'Znamo za Raymonda Hewletta i tvrdnje o njemu. Istražitelji koji traže Madeleine trenutačno se njime bave', rekao je šturo glasnogovornik obitelji McCann.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene