Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MJESTO LUKAVAC U ŠOKU

Detalji užasa u BiH: Priveden otac dječaka koji je pucao u profesora, nagađa se o motivu

Aktualno Galerija Dijete pucalo u Lukavcu - 4 Dijete pucalo u Lukavcu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Dijete pucalo u Lukavcu - 5 Dijete pucalo u Lukavcu - 5 Foto: DNEVNIK.hr Dijete pucalo u Lukavcu - 6 Dijete pucalo u Lukavcu - 6 Foto: DNEVNIK.hr Dijete pucalo u Lukavcu - 3 Dijete pucalo u Lukavcu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +3 Dijete pucalo u Lukavcu - 2 Galerija 1/8 >>
Dječak koji je pucao u profesora u BiH, premješten je na psihijatriju radi vještačenja. Njegov otac je priveden.

Napadač koji je u srijedu ujutro upao u osnovnu školu u mjestu Lukavac na sjeverozapadu BiH pucnjevima iz pištolja teško je ranio nastavnika engleskog jezika kojemu se liječnici bore za život.

Kao počinitelj napada identificiran je malodobnik inicijala G.M. rođen 2008. kojega je policija pronašla na mjestu zločina i odmah ga uhitila.

Uz dječaka, priveden je i njegov otac. Pretražena je obiteljska kuća, kao i mjesto zločina.

Klix.ba piše da je pištolj, koji je pripadao njegovom djedu, dječak pronašao na tavanu kuće. Navode kako je smješten na psihijatriju te da slijede vještačenja. 

Pištolj je nakon djedove smrti policiji trebao predati dječakov otac, što nije učinio. 

Kako piše Klix.ba, pucnjava je čin osvete zbog izbacivanja iz škole, a svoje je prijetnje taj maloljetnik, rođen 2008. godine, najavio. Na društvenim je mrežama navodno prijetio da će izvršiti pokolj vatrenim oružjem.

"On je ispalio više hitaca prema nastavniku, jednim hitcem ga je ustrijelio, nakon toga je odbacio pištolj koji je pronađen u krugu škole i on će biti predmetom vještačenja", rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona. Nastavnik je i dalje u životnoj opasnosti.

Igor Hudić, pomoćnik direktora za medicinske poslove Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinicki centar Tuzla rekao je kako je u toku operativnog zahvata uspješno proveden još jedan reanimacijski postupak pacijenta, a da je zahvat obavljen uspješno.

Još se istražuje odakle dječaku oružje, kao i motivi napada i je li imao pomoćnika. Suđenja neće biti jer dječak nema punih 14 godina.

"Poduzimaju se druge radnje, a to je uz kontakte sa centrima za socijalni rad, medicinskim institucijama oko smještaja ovog djeteta, dijete naravno mora biti vještačeno, a nakon toga će se poduzimati neke druge mjere", izjavio je Arnautović. Dijete je to koje je institucijama otprije poznato - ranije su postupali i škola, Centar za socijalnu skrb i MUP.

Edin Delić, načelnik Lukavca kaže kako sistem nema odgovor na pitanje što dalje kada određene institucije dođu do kraja. "Mi u sustavu nemamo odgovor što dalje, radi se o maloljetnicima, ovo je izazov za društvo!", napominje. Nastava je sa srijedom završena za sve učenike u kantonu. Građani su preplašeni.

Pročitajte i ovo Pijan plovio gdje ne smije - 4 Bizarni incident Pijan plovio nacionalnim parkom pa se nasukao, to će ga skupo koštati: "Šteta i spašavanje premašuju vrijednost tog plovila"

"Umjesto da izvuku pouku da ne smiju ovo raditi, oni uzimaju stvari u svoje ruke i izigravaju kauboje", kaže jedan od građana. 

"Imam rođake i djecu u školi, kad sam ih pitala gdje su i što su, samo su rekli, mi smo samo uspjeli zablokirati vrata", kaže drugi stanovnik mjesta. O svemu se oglasila i federalna Vlada koja poručuje kako će učiniti sve da se ovakvi događaji ne ponove.

Teško ozlijeđeni nastavnik je sin istaknutog političara iz redova Stranke demokratske akcije (SDA), Ismeta Osmanovića, pišu BIH mediji. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene