Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Stiže nova promjena vremena, najviše će pogoditi jedan dio Hrvatske: Detalje zna meteorolog Nikola Vikić-Topić

Počela je nova destabilizacija koja ovaj put neće zahvatiti cijelu zemlju. Najizraženije prilike očekujemo na krajnjem jugu koji je najbliži cikloni iz Sredozemlja. Vremensku prognozu donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić-Topić.

U noći sa srijede na četvrtak i u četvrtak ujutro na jugu će biti oblačno, često uz kišu, pljuskove i grmljavinu. S druge strane, na sjeveru Dalmacije i drugdje u zemlji djelomice sunčano, uz promjenjivu naoblaku te većinom suho.

Ponovno će biti vjetrovito, uz slab do umjeren sjeverac, na obali umjerenu do jaku buru, samo na krajnjem jugu - jugo. Najniža temperatura oko 13, a na obali oko 19.

U drugom dijelu dana u središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. U četvrtak kasno poslijepodne će se razvedravati. Vjetar će malo ojačati, puhat će umjeren sjeveroistočnjak, no bit će ugodno, uz temperaturu oko 24. 

U Slavoniji umjereno do pretežno oblačno. Više sunca na zapadu, a više oblaka na istoku, tamo je moguće i malo prolazne kiše. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura će biti oko 23.

Najsunčanije će u četvrtak biti u Istri i Primorju. Postoji samo mala mogućnost za kratak pljusak u unutrašnjosti Istre. Bura će malo oslabjeti, no i dalje će puhati umjereno, ponegdje i jako. U gorju više oblaka. Poneki pljusak moguć je u Lici, a zatim će se kasno poslijepodne razvedravati.

U Dalmaciji promjenjivo i manje toplo nego u srijedu. Više sunca bit će na sjeveru – gdje će većinom ostati suho, a više oblaka na jugu, osobito južnije od Makarske gdje je izgledna obilna kiša, a i poneko nevrijeme!

Puhat će umjerena do jaka bura, samo na jugu - jugo. Za vikend na kopnu sunčano i toplo. U petak i subotu uz poneki kratak pljusak. Puhat će slab do umjeren sjeverac i temperatura će svakim danom biti malo viša, od 24 u petak do 27 u nedjelju.

I na obali sunčano. Samo u petak još na krajnjem jugu mjestimice uz pljuskove i grmljavinu. Tad će još puhati umjerena do jaka bura, zatim od subote maestral. Jutarnja temperatura oko 19, a dnevna oko 27.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Hoće li doći do kolapsa važne oceanske struje? Detalje zna meteorolog Ivan Čačić

U četvrtak dakle, dvije slike vremena. I to ne onako kako smo navikli. Sunčanije i ugodnije bit će na sjeveru i zapadu, a oblačnije i kišovitije na jugu, osobito južnije od Makarske gdje će lokalno pasti obilna kiša, moguće je više od 100 litara po četvornom metru, a sve počinje već sa srijede na četvrtak. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene