Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Demokrati se protive slanju dodatnih vojnika u Irak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Demokratsko vodstvo Predstavničkog doma američkog Kongresa danas je zastupnicima dalo na uvid neobvezujuću rezoluciju u kojoj se kaže da Kongres "ne odobrava odluku predsjednika George W. Busha da uputi više od 20.000 dodatnih američkih vojnika u Irak".

U nacrtu rezolucije, o kojoj bi Dom trebao glasovati u petak, također se kaže da će "Kongres i američki narod nastaviti podržavati i štititi pripadnike američkih oružanih snaga koji služe ili su služili hrabro i časno u Iraku".

Pročitajte i ovo Konferencija za medije u američkom Kongresu nakon izglasavanja zakona o proračunu Probili rok Američki kongres ipak izglasao proračun: U zadnji tren izbjegnuta blokada države Slika nije dostupna POSTAVLJENI DETEKTORI METALA Incident na Kapitolu: Republikanski predstavnik htio ući s napunjenim pištoljem u Zastupnički dom

Početak rasprave o dokumentu zakazan je za utorak, a svakom od 435 zastupnika odobreno je pet minuta za raspravu. 

To će biti prva rasprava u Kongresu o ratu u Iraku otkako su demokrati osvojili kontrolu nad oba doma na izborima 7. studenoga 2006. 

Njihovo protivljenje ratu imalo je veliki utjecaj na izborne rezultate, navodi u izvješću MSNBC News.

Tekst rezolucije sačinjen je jednostavnim rječnikom uz naglašavanje potpore američkim postrojbama na terenu u Iraku, kako bi se dobilo što više republikanskih glasova i osigurala veća politička težina dokumentu koji nije obvezujući za predsjednika Georgea W. Busha.

Republikanski čelnici kazali su da očekuju da nekoliko desetaka prebjega iz njihovih redova, podrži rezoluciju kada ona dođe na glasovanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene