Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučajna eksplozija

Danska: Nakon 30 sati ugašen požar na trajektu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji je izbio u subotu na trajektu u Baltičkome moru u danskim teritorijalnim vodama, gotovo je potpuno ugašen u nedjelju, nakon više od 30 sati, izvijestilo je operativno zapovjedništvo danske mornarice.

Na trajektu se u trenutku izbijanja požara, prouzročenog slučajnom eksplozijom, nalazilo 249 putnika i članova posade. Svi su na vrijeme evakuirani, pa nije bilo poginulih. Ozlijeđene su 23 osobe kojima je pomoć pružena u medicinskoj ustanovi.

Pročitajte i ovo Plamen na trajektu u Biogradu Drama u Dalmaciji Otkriveno zašto se zapalio trajekt u Biogradu: Vatrogasci su se satima borili s vatrom Olujno jugo na području Splita - 2 Snažno jugo Obustavljena plovidba katamarana i mnogih trajekata u okolici Splita: Pogledajte o kojim se linijama radi

Trajekt je od subote usidren u luci na danskom otoku Langelandu.'Više se ne vidi plamen na trajektu, tek dim koji je manji nego jučer', rekao je za France presse danski vojni dužnosnik.

'Stanje je stabilno, a vatrogasci i dalje 'gase' trajekt izvana', kazao je te istaknuo kako je opasnost od zagađenja zbog mogućeg istjecanja goriva minimalna.

>> Putnički trajekt oslobodio se iz leda

U rezervoarima trajekta nalazi se oko 200 tona goriva, no oni nisu oštećeni i nije zamijećeno istjecanje. Lisco Gloria, trajekt koji je plovio pod litavskom zastavom, a u vlasništvu je danske tvrtke DFDS isplovio je iz njemačkog Kiela prema Klaipeti u Litvi, no u noći na subotu, uslijed eksplozije na gornjoj palubi izbio je požar. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene