Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Helikopter albanske vojske pao je danas poslijepodne u jezero Skadar. Dvije su osobe poginule, a jedna teško ozlijeđena.


U padu helikoptera albanske vojske 'Eurokopter EC 145', dvije su osobe poginule, a jedna od njih je pilot. Jedna osoba je teško ozlijeđena. Helikopter je pao u Skadarsko jezero, a ronioci traže tijela žrtava, javlja crnogorski portal Vesti.

Vezani članci Premijer Albanije Edi Rama (Foto: DANNY GOHLKE/DPA/PIXSELL) Edi Rama treći put postao premijer, izglasana prva vlada u kojoj prevladavaju žene Koronavirus, Crna Gora COVID inspekcija u trgovačkim centrima: Sve gore stanje u susjednoj državi, na snagu stupio novi režim mjera

Oo 14:15 sati, crnogorsku policiju obavijestili su albanski kolege da je na području Skadarskog jezera na njihovom teritoriju, u mjestu Kopljik pao vojni helikopter s tri člana posjede.

Crnogorska policija na mjesto nesreće uputila je patrolni čamac kao ispomoć na mjesto događaja.

Crnogorska policija ima potpisan sporazum s Albanijom o zajedničkim patrolama na Skadarskom jezeru, na osnovu kojeg crnogorske patrole mogu ulaziti na albanski teritorij.

Albanska vojska još uvijek nije objavila službenu verziju incidenta, a talijanska agencija ANSA navodi da se za sada zna da je helikopter, koji je nedavno kupljen u Francuskoj, bio na rutinskom letu.