Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez upozorio je da se njegova vlada osjeća ovlaštenom intervenirati u Boliviji i organizirati operacije svih vrsta u toj zemlji u slučaju državnog udara na bolivijskog kolegu Eva Moralesa.


"U slučaju da svrgnu ili ubiju Eva, pučisti Bolivije moraju znati da mi je on dao zeleno svjetlo za podršku...u Boliviji", upozorio je Chavez u tv poruci.

Vezani članci Slika nije dostupna Viša razina 'dobrog' kolesterola ne štiti od srčanog udara Slika nije dostupna Vruća kupka je zimi opasna po srce

Predsjednik Chavez je naglasio da njegova vlada želi mir, ali da zahtijeva poštivanje legitimnih vlada i čelnika Latinske Amerike.

Bolivijski socijalistički predsjednik Evo Morales je u srijedu je zatražio od američkog veleposlanika Philipa Goldberga da napusti Boliviju nakon što ga je optužio za poticanje prosvjeda protiv vlade u pet regija zemlje: Santa Cruz, Beni, Pando, Tarija i Chuquisaca.

Konzervativni guverneri tih regija odbijaju Moralesov plan ustava.

Morales je u četvrtak upozorio oporbu da "strpljenje ima granica" dok su i dalje trajali prosvjedi protiv vlade u tim regijama, gdje su u sukobima poginule najmanje dvije osobe, a desetak je ranjeno.