Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četvero je ljudi, u banci u francuskom gradu Toulouseu danas zatočio muškarac koji tvrdi da je povezan s al- Qaidom. Oko 16:20 sati otmičara je uhitila policija.


Otmičar koji je danas u jednoj banci u Toulouseu zatočio četiri osobe, uhićen je, javljaju francuski mediji.

Vezani članci Liječenje COVID pacijenta, ilustracija Indija se suočava s kritičnom nestašicom kisika, SAD i europske države šalju hitnu pomoć Slika nije dostupna Od kanalizacije do banke: Pljačka kroz tunel!

Kada je ušao u banku, muškarac je prvo tražio novac, a kada ga nije dobio ispalio je hitac i zahtijevao razgovor s elitnom jedinicom policije koja je ubila islamističkog napadača u tom gradu - Mohameda Meraha. Merah je, podsjetimo, ubio sedam osoba u Touleousu u ožujku, tijekom tri napada. Među ubijenima je i troje djece te učitelj židovske škole u Toulouseu.

Navodno je banka u kojoj je napadač zatočio četiri osobe udaljena stotinjak metara od Merahova stana u kojem je ubijen nakon 32 sati opsade. Policija ga je, naime bila okružila, a on se odbio predati. Na policiju je tada, podsjećamo, Merah otvorio i vatru.

>> Merah pokopan na muslimanskom groblju nedaleko Toulousea

Nije identificirano tko su zatočeni u banci, ali se pretpostavlja da je jedan od taoca direktor poslovnice, javlja BBC. Napadač je kasnije pustio dvije osobe. Za sada nema izvještaja o ozlijeđenima.

Policija je blokirala područje oko banke te zatvorila dvije obližnje škole. 'Ne znamo jesu li njegove tvrdnje o tome da je pripadnik al-Qaide ozbiljne ili su plod njegove mašte', rekao je policijski izvor o napadaču.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.