Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadzor policije i helikoptera

Merah pokopan na muslimanskom groblju nedaleko Toulousea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Višestruki ubojica Muhamed Merah, francuski državljanin alžirskog podrijetla koji je u ime Al Kaide ubio sedmero ljudi na jugozapadu Francuske, pokopan je u četvrtak na muslimanskom dijelu groblja u predgrađu Toulousea.

Nakon zajedničke molitve tijelo je poslijepodne položeno u zemlju, a 15-ak mladih muškaraca ga je pokrilo zemljom, uz nadzor policije i helikoptera.

Merah je pokopan u Toulouseu nakon što su alžirske vlasti odbile prihvatiti njegove posmrtne ostatke i nakon što je francuski predsjednik Nicolas Sarkozy pozvao da ga se pokopa u Francuskoj, naglasivši da je bio Francuz, iako njegovo ponašanje smatra"monstruoznim.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ovo morate znati Skupo je umrijeti, ali je jeftinije ako vas kremiraju: Provjerili smo što smijemo s urnom i pepelom Slika nije dostupna Ispraćaj na cesti UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Poginuli bez mogućnosti dostojanstvenog pokopa: ''Prisiljeni smo održavati sprovode u autima''

>> Merahov pogreb neće biti u Toulouseu

Merahovi roditelji su željeli da im sin bude pokopan u Alžiru, jer strahuju da će njegov grob u Francuskoj biti oskrnavljen.

Francuz alžirskog podrijetla koji je ubio tri francuska vojnika, židovskog nastavnika i troje djece, ubijen je prošlog četvrtka u pucnjavi sa policijom u Toulouseu. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene