Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Višestruki ubojica Muhamed Merah, francuski državljanin alžirskog podrijetla koji je u ime Al Kaide ubio sedmero ljudi na jugozapadu Francuske, pokopan je u četvrtak na muslimanskom dijelu groblja u predgrađu Toulousea.


Nakon zajedničke molitve tijelo je poslijepodne položeno u zemlju, a 15-ak mladih muškaraca ga je pokrilo zemljom, uz nadzor policije i helikoptera.

Merah je pokopan u Toulouseu nakon što su alžirske vlasti odbile prihvatiti njegove posmrtne ostatke i nakon što je francuski predsjednik Nicolas Sarkozy pozvao da ga se pokopa u Francuskoj, naglasivši da je bio Francuz, iako njegovo ponašanje smatra"monstruoznim.

Vezani članci Svečana procesija za Mariju Krucifiksa - 2 U svečanoj povorci u Rijeci posmrtni ostaci Riječke Majke ispraćeni su na posljednji počinak u kapelici Presvetoga srca Isusova Marko uz grob (Foto: Dnevnik.hr) Jedan grob, misteriozno tijelo i slučaj koji traje desetljeće: U grobu u kojem je pokopao oca pronašao ostatke nepoznatog muškarca

>> Merahov pogreb neće biti u Toulouseu

Merahovi roditelji su željeli da im sin bude pokopan u Alžiru, jer strahuju da će njegov grob u Francuskoj biti oskrnavljen.

Francuz alžirskog podrijetla koji je ubio tri francuska vojnika, židovskog nastavnika i troje djece, ubijen je prošlog četvrtka u pucnjavi sa policijom u Toulouseu. (Hina)