Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sloboda izražavanja

Četrdeset posto Francuza protiv karikatura Muhameda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 40 posto Francuza smatra da treba izbjegavati objavljivanje karikatura proroka Muhameda, a polovica ih je sklona ograničenju slobode izričaja na internetu, pokazalo je ispitivanje objavljeno u nedjelju.

U tom ispitivanju instituta IFOP koje je objavio tjednik Le Journal du Dimanche, na pitanje o tome treba li objavljivati karikature s obzirom da se "neki muslimani osjećaju povrijeđeni ili napadnuti objavljivanjem karikatura proroka Muhameda", 57 posto ispitanika odgovorilo je da "ne treba uzimati u obzir reakcije i treba nastaviti objavljivati taj tip karikatura", nasuprot 42 posto koji misle da "treba uzeti u obzir te reakcije i izbjegavati objavljivanje tog tipa karikatura".

Pročitajte i ovo Plakat s receptom za gulaš od zeca u Francuskoj U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

Pedeset posto ispitanika sklono je "ograničavanju slobode izražavanja na internetu i društvenim mrežama", nasuprot 49 posto njih koji tome nisu skloni.

Osamdeset jedan posto ispitanika sklono je "oduzimanju francuskog državljanstva osobama s dvostrukim državljanstvom osuđenima za terorističko djelovanje na francuskom tlu", a 68 posto ih je sklono "zabrani povratak u Francusku francuskim državljanima koje se sumnjiči da su se išli boriti u zemlje ili područja pod nadzorom terorističkih skupina". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene