Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 40 posto Francuza smatra da treba izbjegavati objavljivanje karikatura proroka Muhameda, a polovica ih je sklona ograničenju slobode izričaja na internetu, pokazalo je ispitivanje objavljeno u nedjelju.


U tom ispitivanju instituta IFOP koje je objavio tjednik Le Journal du Dimanche, na pitanje o tome treba li objavljivati karikature s obzirom da se "neki muslimani osjećaju povrijeđeni ili napadnuti objavljivanjem karikatura proroka Muhameda", 57 posto ispitanika odgovorilo je da "ne treba uzimati u obzir reakcije i treba nastaviti objavljivati taj tip karikatura", nasuprot 42 posto koji misle da "treba uzeti u obzir te reakcije i izbjegavati objavljivanje tog tipa karikatura".

Vezani članci Neispravni umetci za grudi - 3 Više od 2500 žena podiglo tužbu: Sud žrtvama neispravnih umetaka za grudi odredio odštetu Michel Fourniret fotografiran 2008. godine Čudovište iz Ardena: Najzloglasniji serijski ubojica umro u zatvoru, više od desetljeća silovao i ubijao djevojčice

Pedeset posto ispitanika sklono je "ograničavanju slobode izražavanja na internetu i društvenim mrežama", nasuprot 49 posto njih koji tome nisu skloni.

Osamdeset jedan posto ispitanika sklono je "oduzimanju francuskog državljanstva osobama s dvostrukim državljanstvom osuđenima za terorističko djelovanje na francuskom tlu", a 68 posto ih je sklono "zabrani povratak u Francusku francuskim državljanima koje se sumnjiči da su se išli boriti u zemlje ili područja pod nadzorom terorističkih skupina". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook