Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Carla Bruni, supruga francuskog predsjednika, potvrdila je u srijedu da njezin suprug povlači tužbu protiv tjednika koji je objavio "lažni" SMS, no u pismu objavljenom u dnevnom listu podsjetila je novinare na njihovu odgovornost za napisanu riječ.


Tjednik Le Nouvel Observateur objavio je početkom veljače SMS sljedećeg sadržaja "Ako se vratiš, sve otkazujem", kojim je Sarkozy bivšoj supruzi navodno poručio da je spreman odustati od vjenčanja s Bruni, ako mu se Cecilia vrati.

Vezani članci Slika nije dostupna Rat knjiga o Carli Bruni prijeti Sarkozyjevoj karijeri? Slika nije dostupna Prva dama SAD-a opovrgnula da se Carli Bruni žalila na život u Bijeloj kući

"Sada je afera sa SMS zatvorena. Moj suprug upravo je povukao tužbu protiv tjednika Nouvel Observateur", piše Carla Bruni, bivša manekenka i pjevačica u pismu što ga u online izdanju donosi Le Monde.

U tekstu naslovljenom "Stop kleveti", Bruni citira dio povelje o medijima kojom se novinari obvezuju pošteno čitatelju predočiti činjenice i provjerene informacije, dok se od neprovjerenih trebaju ograditi.

"Sva ta načela pogazio je Airy Routier", novinar tjednika koji je objavio SMS na temelju glasina, a ne vlastite provjere, napisala je.

Routier, koji ustrajava da je Sarkozy podigao tužbu kako bi zastrašio novinare, potvrdio je za agenciju France presse da se na vlastitu incijativu Carli Bruni pismeno ispričao jer ju je "povrijedio".

Međutim, novinar ostaje pri svojim tvrdnjama da je SMS doista postojao i poručuje "Bilo je to osobno pismo čiju autentičnost nisam nikad dovodio u pitanje. Ostajem pri toj tvrdnji".

Bivša supruga Cecila Ciganer, od koje se Sarkozy razveo u jesen, kazala je policija da nije primila SMS takva sadržaja.