Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje i dalje prihvatljivo

Buzek: Kriza u eurozoni ne ugrožava opstanak EU ni proširenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europskog parlamenta Jerzy Buzek izjavio je u petak kako sadašnja kriza u eurozoni, prouzročena stanjem u Grčkoj, neće ugroziti opstanak Europske unije niti će dovesti u pitanje proces njezina proširenja.

'Iako u krizi, Europska je unija i dalje jedno od najvećih gospodarstava i problemi unutar eurozone neće dovesti u pitanje dalji proces širenja Unije', izjavio je Buzek novinarima u Sarajevu gdje je boravio u službenom posjetu.

Podsjetio je kako Grčka doprinosi s tek dva posto ukupnog bruto domaćeg proizvoda Unije.

'Cijela eurozona je sada u problemima, no ekonomija EU je i dalje zdrava', kazao je Buzek dodajući kako to dokazuje da stanje nije opasno i da će daljeg proširenja EU biti.

'Ovo je ipak veoma važan trenutak za sve nas', kazao je Buzek potvrđujući kako cijeli zapadni Balkan ima mjesta u EU, no o primanju njegovih država u punopravno članstvo odlučivat će se od slučaja do slučaja. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Europski parlament, ilustracija raste pritisak Hoće li Srbija dočekati ulaz u Europsku uniju? Zastupnici složni: "Očekuje se da uvede sankcije Rusiji" Ilustracija odmicanje od Moskve Odlučeno je: Izvanredne mjere za uštedu plina EU-a stupaju na snagu u utorak

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene