Britanske vlasti zabrinute su zbog pojačanog priljeva migranata preko La Manchea. Naime, u petak ujutro iz hladne vode izvučeno je 12 ljudi koji su pokušali ilegalno doći do otoka. Većina izvučenih je s ozeblinama završila u bolnici.

Galerija


Britanska je policija u posljenja četiri dana u kanalu je presrela 40 migranata u gumenjacima. Lokalne vlasti traže pojačane policijske patrole.

Vezani članci Policija, ilustracija Stradali migranti? U šumi kod Saborskog pronađeno tijelo muškarca, pored njega još jedan ozlijeđen U kamionu sa sadnicama pronađeni migranti - 3 "Rasadnik migranata": Srpski carinici uhvatili ilegalce u kamionu sa sadnicama i objavili što ih je odalo

"Sve je ovo zastrašujuće. Nitko ne razumije što stoji iza svega. Puno je teorija, a u svakoj ima elemenata istine. Sve dok ne zaustavimo priljev tih osoba, granične službe nastavit će s pritiskom", rekla je Lucy Moreton iz Saveza za imigranciju.

"Ne znamo tko su ti ljudi. Znamo samo da imaju novca. Ne znamo njihovu pozadinu ni ideologiju koju nose sa sobom", dodala je.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr