Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pad borbenog zrakoplova

Britanci pronašli olupinu i tijelo američkog pilota: "Potvrđeno je da je poginuo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska obalna straža locirala je olupinu američkog borbenog zrakoplova koji se srušio u Sjeverno more u ponedjeljak, a pilot je pronađen mrtav, objavilo je američko zrakoplovstvo.

F-15C Eagle iz 48. eskadrile, koji je bio na rutinskom treningu, srušio se kod obale u sjeveroistočnoj Engleskoj oko 10,40 sati po srednjoeuropskom vremenu. Jedina osoba u avionu bio je pilot.

Pročitajte i ovo Pad zrakoplova s ukrajinskim zarobljenicima Oboren zrakoplov Moskva i Kijev međusobno se optužuju za rušenje aviona: Na mjestu nesreće pronađeni ključni dokazi Pad aviona u zračnoj luci u Brazilu Dvoje poginulih VIDEO Dramatična snimka iz zračne luke: Avion se srušio i klizao prema putničkom terminalu

"Pilot srušenog F-15C Eagle iz 48. eskadrile lociran je i potvrđeno je da je poginuo", rekla je eskadrila na svome službenom Twitteru, izrazivši žaljenje zbog tragičnog gubitka.

Nastavljaju se pokušaji da se dođe do olupine zrakoplova.

Zrakoplov je poletio iz baze RAF Lakenheath, najveće američke zračne baze u Engleskoj, a bio je dio jedine američke eskadrile s lovcima F-15 u Europi.

Baza se nalazi 40 kilometara sjeveroistočno od Cambridgea.

Godine 2014. američki vojni helikopter srušio se na obali istočne Engleske, pri čemu je poginulo svih četvero članova posade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene