Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Slučaj Trusina'

Brigadir OS BiH uhićen zbog poljolja 22 Hrvata kod Konjica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brigadir Oružanih snaga BiH Nihad Bojadžić uhićen je u Sarajevu pod sumnjom da je odgovoran za ratne zločine počinjene nad hrvatskim civilima i vojnicima u hercegovačkom selu Trusina kod Konjica.

Bojadžića su uhitili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), a glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić potvrdio je kako je on pod istragom zbog slučaja Trusina. U tom su selu pripadnici tadašnje Armije BiH 16. travnja 1993. ubile 22 osobe hrvatske nacionalnosti. Među njima je bilo 19 civila te trojica pripadnika HVO-a koji su se prije toga predali. U napadu na Trusinu ranjeno je više civila, uključujući i dvoje djece.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Slika nije dostupna Ratni zapovjednik BiH: Zapovjednik specijalne postrojbe optužen za zločine nad Hrvatima

Uhićeni Bojadžić je bio zamjenik zapovjednika postrojbe 'Zulfikar', a dosadašnjom istragom Tužiteljstva BiH utvrđeno je kako su upravo njeni pripadnici odgovorni za ubojstva i ranjavanja počinjena u Trusini. Bojadžić je tijekom dana predan Tužiteljstvu BiH koje je od Suda BiH zatražilo određivanje pritvora. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene