Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preživio Utoyu

Breivik ga poštedio jer je izgledao kao on: 'Trebao je samo pritisnuti okidač'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Adrian Pracon stajao je u vodi na norveškom otoku Utoyi tijekom ubilačkog pohoda Andersa Breivika kada je mislio da će umrijeti. Ali Breivik mu je poštedio život.

Adrian Pracon, 21-godišnji pripadnik stranačke mladeži koji je sa svojim kolegama kampirao na otoku kobnog dana, već je do tog trenutka kada je stajao u vodi, vidio kako je Andres Breivik ubio mnoge njegove prijatelje, piše Huffington Post.

Pročitajte i ovo Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo Slika nije dostupna Nakon godine dana suđenja Breivik je mentalno zdrav, osuđen je na 21 godinu zatvora

'Trebao je samo pritisnuti okidač', rekao je Adrian dok je pričao o trenutku kada je ispred njega stajao Breivik. Njegovo je svjedočanstvo objavljeno u knjizi koju je napisao s Ericom Mollerom Solheimamom ('Srce protiv kamena').

'Ne! Vikao sam s malo snage koja mi je preostala u plućima. Ruke su mi nemoćno visjele sa strane', piše u knjizi. 'Ne pucaj!', molio je Eric. Nakon toga ga je Breivik pustio.

U jednom trenutku Adrian je ranjen u rame. To se dogodilo kada se pravio da je mrtav na hrpi tijela, ali preživio je ovo užasno iskustvo. Od tada se pita zašto mu je Breivik poštedio život? U ponedjeljak je dobio odgovor.

>> Breivik se ispričao za smrt prolaznika, ali ne i za Utoyu

'Neki ljudi izgledaju ljevije nego drugi', rekao je Breivik tijekom suđenja. 'Ova je osoba izgledala kao da je desničar. To je razlog zašto ga nisam upucao. Kada sam ga pogledao, vidio sam sebe', rekao je Breivik.

Kada je to čuo Adrian je ispričao kako su mu osjećaji pomiješani. Napokon je dobio odgovor na svoje pitanje, ali je i shvatio da nikada neće otkriti što to zaista znači.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene