Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeno 30-ak osoba

Tone trulog ili salmonelom zaraženeg mesa godinama izvozili i u Europu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilska policija uhitila je tridesetak osoba uključenih u prijevaru s mesom. Tone trule ili salmonelom zaražene govedine i piletine, dvije najveće brazilske mesne industrije izvozile su i u Europu. Istraga je trajala dvije godine.

Procjenjuje se da Brazil na godinu izveze mesa u vrijednosti 12 milijardi dolara. Europska unija prošli je tjedan dodatno pojačala provjeru sigurnosti hrane, a isto je učinila i Hrvatska kada se pojavio slučaj salmonele.

Pročitajte i ovo Sanja Kurečić Filipović i Valentina Baus, reporterka Dnevnika Nove TV povećan broj oboljelih Je li Hrvatska žarište opasne bolesti? Evo što kaže epidemiologinja Ilustracija Što je ovo? Ovo je užas: Žena kupila piletinu na tržnici, a kad ju je razrezala, doživjela je šok

"Otkrili smo ove prijevare s mesom, uključujući i govedinu, kod nekih proizvođača mesa. Dva su do sada pod istragom. Naš tim u Uredu za poljoprivredu i govedarstvo provodi istrage i očito je da ćemo proizvode, ako još uvijek postoje na tržištu, odmah ukloniti i poduzeti sve potrebne radnje. Što se tiče izvoza, nemamo još informacije o tome, trenutačno smo koncentrirani na domaće tržište", rekao je tajnik u brazilskom ministarstvu poljoprivrede Eumar Novacki.

 



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene