Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobičan potez

Zbog njih su propadali brakovi: Talijansko ministarstvo donijelo novu odluku

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zbog razvoda i prekida veza koje su izazvale fotografije kamera za kontrolu brzine koje su stizale na kućnu adresu, talijansko ministarstvo prometa odlučilo se na neobičan potez.

Talijansko ministarstvo prometa objavilo je da vozači koji budu uhvaćeni u prekoračenju brzine više na kućnu adresu neće dobivati fotografije, već umjesto njih slat će se samo obavijest.

Fotografije će se koristiti u slučaju ako vozač uloži službeni prigovor na kaznu, piše Corriere della Sera.

Pročitajte i ovo Joe Biden U okviru kampanje VIDEO Biden objavio video u kojem progovorio o svojim godinama: "To nije nikakva tajna"

Razlog tome je uistinu neobičan. Zbog fotografija koje je ministarstvo slalo na kućne adrese dolazilo je do razvoda, prekida veza pa i poslovnih dogovora. Naime fotografije snimljene kamerama otkrile bi da je u njihovom autu bio netko za koga se nije očekivalo da putuje s njima.

Pročitajte i ovo Nestao Luka Stepišnik policija treba pomoć Nestao 25-godišnji Slovenac, posljednji puta viđen u Hrvatskoj

Pročitajte i ovo Žene na listama - 4 Stranke se prepucavaju po pitanju žena Severina prozvala jednog političara: "Uopće ne znam koji su to likovi koji su se tako domogli nekih tih pozicija"

"Moramo spasiti živote prevencijom i kontrolama, ali također spasiti novčanike građana tako što ćemo ih osloboditi anarhije kamera za brzinu", rekao je ministar prometa Matteo Salvini, koji je više puta kritizirao korištenje kamera za kontrolu brzine u svrhu pisanja kazni.

Poznato je da Italija ima najviše kamera za kontrolu brzine od svih ostalih EU zemalja

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene