Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve mogu zabilježiti

Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti"

Aktualno Galerija Veliki brat u Osijeku - 2 Veliki brat u Osijeku - 2 Foto: DNEVNIK.hr Veliki brat u Osijeku - 1 Veliki brat u Osijeku - 1 Foto: DNEVNIK.hr Veliki brat u Osijeku - 3 Veliki brat u Osijeku - 3 Foto: DNEVNIK.hr Veliki brat u Osijeku - 4 Veliki brat u Osijeku - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Veliki brat u Osijeku - 5 Galerija 1/5 >>
Skok po pecivo u Osijeku vas može stajati 30 eura ako ste vozilo zaustavili na cesti, uključili četiri žmigavca i otišli na nekoliko minuta. Naime, osječke prometnice odnedavno su pod budnim okom Velikog brata – svaki dan kamere zabilježe 40-ak prekršaja u pješačkim zonama, na zebrama, nogostupima ili autobusnim stajalištima.

Promet u Osijek odnedavno nadzire i Veliki brat, odnosno kamere koje bilježe prekršaje u pješačkim zonama, na zebrama, nogostupima ili autobusnim stajalištima. U središtu grada zasad je pet kamera koje se okreću, love i fotografiraju prekršitelje te su u mjesec dana zabilježile 1300 prekršaja.

"Kamere su geolocirane, odnosno usmjeravaju svoj fokus na prekršitelje na lokaciji na kojoj se prekršaji događaju i automatski snimaju kad uđu u tu zonu", objasnio je Danijel Slobođanac, v.d. pročelnika za komunalno gospodarstvo.

Pročitajte i ovo Marko Biočina o cijeni stanova Veći problem od nezaposlenosti Zbog dva razloga cijene kvadrata značajno idu gore: "To je glavni generator rasta"

U samo sat vremena, na potezu od 100 metara i kamera Dnevnika Nove TV ulovila 10-ak prekršitelja, iako je u blizini podzemna garaža, a sat parkiranja stoji 50 centi.

"Najčešći prekršaji su prekršaji zaustavljanja i trajnog parkiranja na mjestima na kojima to nije predviđeno", rekao je Slobođanac.

Visokorezultnih očiju Velikog brata uskoro će po gradu biti još, a imaju ih i neki drugi gradovi.

"Zasad ih imamo na pet kritičnih lokacija. Plan je uvesti što više kamera. U sljedećem koraku vrlo brzo još pet, ali cilj je premrežiti cijeli grad", najavio je Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Osijeka, reporterki Dnevnika Nove TV Marini Bešić Đukarić.

Pročitajte i ovo Prijava DORH-u zbog vlaka - 4 Poslana prijava DORH-u Adventski vlak koji nije vozio uznemirio duhove: "Sve je zamaskirano u proračunu"

Ondje gdje kamera nema, u akciji je pauk, koji se u Osijek vratio nakon pet godina. U prvih šest mjeseci podigao je 757 vozila.

"Najčešći prekršaji su stajanje na mjestima za osobe s invaliditetom, zatim su tu pješački prijelazi, pješačke zone u užem i širem centru grada", objasnio je Luka Došen, voditelj Službe za premještanje i blokiranje vozila.

Premještanje vozila košta 100 eura, a tu je još i kazna.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene