Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brod, točnije čamac, iz osamdesetih godina izrešetan mecima i poprskan krvlju u dvorištu kuće u maloj i inače mirnoj ulici u predgrađu Bostona postao je nova atrakcija za stanovnike tog grada koji se pomalo oporavljaju od šoka izazvanog terorističkim napadom na Bostonski maraton i opsežnom potjerom za počiniteljima.


Otkako im je policija ukinula zabranu izlazaka iz kuća, stanovnici Watertowna, ali i drugih dijelova Bostona dolaze do mjesta na kojem se sakrio i gdje je uhićen Džohar Carnajev, mlađi od dvojice braće počinitelja dvostrukog smrtonosnog napada u ponedjeljak.

Vezani članci Ribarski brod, ilustracija (Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Kakva avantura dvojice Hrvata: Krenuli ribariti pa zaspali na brodu koji je na kraju potonuo, plivali tri sata do Italije Potraga za posadom potonulog tegljača (Foto: AFP, Marine Nationale) Traje potraga za posadom tegljača s hrvatskim kapetanom: "Ti brodovi inače jako duboko gaze, ali ovo su bili ekstremni uvjeti"

>> Termalna kamera otkrila je policiji kako se osumnjičeni skrivao

Ispred kuće Davea Heneberryja, u Franklinovoj ulici u mirnoj četvrti Watertowna televizijske kamere i šetači se guraju isped žute policijske trake kako bi vidjeli sada već slavni brod. Henneberry, za kojeg jedan susjed kaže da je u šoku i potpuno potresen, ali je bio potpuno priseban kada je otkrio Carnajeva u svom brodu, otišao je iz kuće nekamo na odmor čim mu je to policija dopustila.

U jeku potrage za opasnim teroristom, Henneberry je primjetio da mu cerada na brodu pomaknuta, da su ispod tragovi krvi i kada mu se primaknuo vidio je sklupčano tijelo u krmi. Mirno se vratio u kuću i pozvao policiju. Džohar Carnajev je u sukobu s policijom teško ranjen i hospitaliziran, pa za sada nema mogućnosti za njegovo ispitivanje. Prema američkim medijima, pogođen je u grlo i ne može govoriti.

Američki heroj Dave Henneberry izbjegava novinare i čeka da se prašina slegne da bi se vratio kući. U međuvremenu na znatiželju brojnih novinara i posjetitelja odgovaraju njegovi susjedi. Njegov je brodić uništen u pucnjavi, a na Facebooku je pokrenuta kampanja da mu se kupi novi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook