Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stradalo mu grlo, ne mogu ga ispitati

Termalna kamera otkrila je policiji kako se osumnjičeni skrivao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnici preživjelog bostonskog bombaša Džohara Carnajeva optužnicu protiv svog branjenika, u kojoj bi mogla biti zatražena i smrtna kazna, najvjerojatnije će pokušati ublažiti pravdajući ga njegovim mentalnim stanjem i godinama, izjavili su u subotu pravni stručnjaci.

Carnajev (19) je uhićen u petak navečer nakon opsežnog potjere i još uvijek je u bolnici pod stražom. Uhićen je nakon razmjene vatre, prilikom čega je teško ranjen. Iako ga istražitelji žele ispitati što je prije moguće, to za sada možda neće biti moguće jer, kako prenosi CNN, osumnjičeni je zadobio ozbiljnu ozljedu grla pa je pitanje hoće li moći govoriti. Pod jakim je sedativima te je intubiran.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izljevi bijesa Tamerlan se naglo drastično promijenio, bio je izbačen i iz džamije Slika nije dostupna 'Kiša' metaka VIDEO Snimke obračuna policije i osumnjičenog za bombaški napad

On i njegov brat, Tamerlan (26) osumnjičeni su za postavljanje bombe na prepun cilj maratona koji se u Bostonu održao u ponedjeljak, pri čemu je ubijeno troje i ranjeno 176 ljudi. Tamerlan je poginuo u petak nakon razmjene vatre s policijom, a njegov brat još nije optužen.

Objavljene su i policijske snimke na kojima se vidi kako se Carnajev skrivao u čamcu. Policija je po dojavi stigla s termalnom kamerom te je infracrvena slika otkrila položaj njegovog tijela u plovilu.

>> Dva dana nakon napada bio je na zabavi: 'Šalili smo se da osumnjičeni liči na njega'

Neki republikanci u Kongresu, uključujući i senatore iz Južne Karoline i Arizone, zatražili su od demokratskog predsjednika Baracka Obame da se Carnajevu sudi kao neprijateljskom borcu, potput osumnjičenih za terorizam koji se nalaze u Guantanamu, zatvoru u pomorskoj bazi na Kubi.

To bi uvelike ograničilo mogućnosti njegove pravne zaštite i omogućilo da mu se sudi pred vojnim, umjesto civilnim sudom. No, odvjetnici ističu da se Carnajevu može suditi jedino kao američkom državljanu uhićenom na američkom tlu. Iako je etnički Čečen, on je kao dječak emigrirao iz Rusije i američki je državljanin.

Američki predsjednik Obama izjavio je nakon uhićenja da će Sjedinjene Države istražiti i saznati jesu li dvojica čečenske braće djelovala sama pri napadu na Bostonski maraton ili su imala pomoć. (T.Š./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene